Met het maken van (gezonde) tussendoortjes is Snoepgezond jaren geleden ontstaan. Eén van de eerste recepten op snoepgezond was namelijk een carrotcate bananenbrood. En na al die jaren is een bananenbrood nog altijd één van m’n favoriete gezonde tussendoortjes. Dit keer besloot ik te variëren met speculaaskruiden en gedroogde cranberries en zo ontstond dit heerlijke gezonde bananenbrood met cranberries.
De herfst is namelijk in volle gang en dat betekent dat ik weer vaker speculaaskruiden ga gebruiken. Voor mij is deze specerijenmix onlosmakelijk verbonden met de herfst- en wintermaanden. Gelukkig koop ik mijn kruiden tegenwoordig in bulk bij Koro. Je kan daar naast speculaaskruiden o.a. ook kaneel en pompoenkruiden krijgen. Allemaal in een kilo verpakking. Je bespaart zo een hoop ten opzichte van de kruidenpotjes in de supermarkt. En daarnaast vind ik het ook super fijn om voldoende op voorraad te hebben en dat ik niet elke paar weken nieuwe kruiden hoef te kopen.
De cranberries, die ik voor heerlijke bananenbrood heb gebruikt, komen ook bij Koro vandaan. Ideaal in een grote verpakking, want gedroogde cranberries gebruik ik in de herfst- en wintermaanden geregeld in mijn bakrecepten. Zo heb ik nu weer voor een aantal recepten voldoende in huis.
Ben je geen fan van bananenbrood met cranberries? Bekijk dan zeker ook de andere recepten voor bananenbrood op Snoepgezond. Vul bananenbrood in bij ‘zoeken’ en je krijgt allerlei verschillende gezonde bananenbrood recepten.
Bananenbrood met cranberries
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk10
plakken10
minutes45
minutes55
minutesIngrediënten
3 rijpe bananen
3 eieren
100 gram havermeel
125 gram bloem
2 el olie
50 gram Sukrin Gold
2 tl speculaaskruiden
1,5 tl bakpoeder
snufje zout
75 gram gedroogde cranberry’s
50 gram gemengde noten
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Voeg de bananen, eieren en olie toe aan de keukenmachine en mix tot een glad geheel.
- Voeg de droge ingrediënten toe en mix tot een glad beslag.
- Hak de noten grof en voeg dit samen met de cranberries toe aan het beslag. Roer met een spatel goed door.
- Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 45 minuten.
- Controleer met een prikker of het bananenbrood gaar is.
- Laat minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
- Snijd het bananenbrood in 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast. Maximaal 4-5 dagen bewaren.