Nu het herfst is, gebruik ik weer steeds vaker appel in mijn ontbijt of tussendoortje. Zo bakte ik diverse lekkere gezonde cakes met appel, geniet ik weer van mijn warme havermoutpap met appel en ontdekte ik de combinatie appel en speculoos. Deze combinatie is geweldig! Zo deelde ik onlangs het recept voor appel speculoos cake op Snoepgezond. Een fantastisch lekker tussendoortje, die door het testpanel meteen met een dikke 9,5 werd beoordeeld. En dus kon ik niet anders dan deze combinatie ook proberen bij het ontbijt: appel speculaas overnight oats.
Overnight oats
Overnight oats is een koude bereiding van havermout, waarbij je de havermout met (plantaardige) melk een nachtje laat staan in de koelkast. Op deze manier ontstaat er een koude havermoutpap. Ideaal dus als je ‘s ochtends niet veel tijd hebt om je ontbijt te maken, maar toch gezond wil ontbijten. Zonder toppings of smaaktoevoegingen is dit ontbijtje eigenlijk best saai en niet heel lekker. Dus probeer ik altijd diverse (nieuwe) combinaties uit om te testen hoe je dit ontbijtje lekker en gezond kunt houden. Dit keer ging ik voor de gouden combinatie: appel en speculoos. Speculoos op zichzelf is natuurlijk niet heel gezond, maar als je er maar een klein beetje van gebruikt, kan het prima in een gezond ontbijt.
Voor deze hemelse appel speculoos overnight oats heb je dus ook niet heel veel speculoos nodig om het lekker te maken. Zo kun je toch met een gerust hart gezond ontbijten en uitgebreid genieten. Door de overnight oats af te maken met appel kwark van Kanzi en gebakken appeltjes, is dit echt op en top genieten. De appel kwark van Kanzi is verkrijgbaar in twee smaken: appel en appel kaneel. Je koopt deze mega lekkere kwark bij Jumbo. Wat mij betreft de lekkerste kwark met appel smaak, die ik tot nu toe geprobeerd heb. Ga jij deze heerlijke overnight oats proberen?
Appel speculoos overnight oats
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk2
porties10
minutes10
minutesIngrediΓ«nten
60 gram havermout
2 el chiazaad
175 ml (plantaardige) melk
1 tl speculaaskruiden
- Toppings
200 gram appel kaneel kwark van Kanzi
2 el speculoos
1 appel
1 el syrup gold van Sukrin of honing/agave
0.5 tl kaneel
Werkwijze
- Meng alle ingrediΓ«nten voor de overnights oats in een pot. Sluit de pot af en zet een nachtje in de koelkast.
- Snijd de appel in blokjes en verwarm een koekenpan op het vuur (medium vuur).
- Doe de appeltjes samen met de kaneel en syrup gold in de pan.
- Bak de appeltjes in een paar minuten aan, totdat ze zacht zijn. Voeg eventueel nog een klein scheutje water toe. Dan krijgt de syrup gold een karamelachtige structuur.
- Verdeel de overnight oats over twee kommetjes.
- Doe er per portie 100 gram appel kaneel kwark op.
- Verdeel de gebakken appeltjes over de twee porties.
- Doe de speculoos in een bakje en smelt voor 10-15 seconden in de magnetron. Verdeel de speculoos daarna over de twee porties.