Deze maand mocht ik weer meedoen met de #swiepswoepswap van @mandyandmore op Instagram. Mandy koppelt je hierbij aan een andere foodblogger en vervolgens mag je een lekker recept van zijn of haar website kiezen. Je maakt dit recept of gaat voor een variatie erop en je deelt dit vervolgens op je eigen Instagram en/of blog. Deze keer ging ik voor een variatie op de kruidnoten cheesecake van Brenda van @sweetlocarb.
Het recept van Brenda sprak mij heel erg aan qua ingrediΓ«nten en het was meteen een goed excuus om nog een lekker Sinterklaas recept op mijn blog te delen. Het originele recept paste ik uiteraard een klein beetje aan. In plaats van 500 gram roomkaas en slagroom gebruikte ik 200 gram roomkaas en vulde de rest aan met kwark. Hierdoor wordt de vulling een stuk verantwoorder en past het goed bij waar Snoepgezond voor staat. Namelijk gezond en verantwoord genieten van eten.
Qua suikervervanger maakte ik gebruik van de suikervervanger van het merk Sukrin. Deze vind ik persoonlijk heel fijn en heeft geen nare nasmaak, wat andere suikervervangers nog weleens kunnen hebben. Uiteindelijk was ik heel blij verrast over de lekkere smaak en structuur van deze kruidnoten cheesecake. Ik heb er echt van genoten! Perfect voor op Sinterklaasavond. Houd je niet zo van cheesecake, maar wil je wel uitpakken op Pakjesavond? Maak dan deze makkelijke Sinterklaastaart.
Kruidnoten Cheesecake
Course: TaartDifficulty: Makkelijk6
stuks15
minutes1
hour10
minutes1
hour25
minutesDit recept is meer dan voldoende voor 6 kleine cheesecakes. Als je meer vormpjes hebt, kun je zo’n 8 kleine cheesecakes uit dit recept halen.
IngrediΓ«nten
- Bodem
75 gram amandelmeel
15 gram kokosmeel
40 gram suikervervanger
10 gram speculaaskruiden
5 gram bakpoeder
75 gram gesmolten roomboter
- Vulling
200 gram roomkaas
300 gram kwark
3 eieren
50 gram suikervervanger
50 gram kruidnoten
- Topping
kruidnoten
6 blokjes pure chocolade
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een siliconen muffinvorm in met een beetje kokosolie.
- Meng alle ingrediΓ«nten voor de bodem in een kom tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Schuif het geheel voor 15 minuten in de oven. Haal uit de oven en ga ondertussen aan de slag met de vulling.
- Verlaag de oven temperatuur naar 150 graden.
- Hak de kruidnoten grof en meng alle ingrediΓ«nten voor de vulling met een spatel tot een glad beslag. Mix zeker niet te lang.
- Schenk het beslag op de gebakken bodem en schuif het geheel voor ongeveer 55 minuten in de oven. De cheesecake is klaar als de bovenkant gestold is, het geheel nog wel een beetje wiebelt, maar niet meer uitloopt.
- Zet de oven uit en laat de cheesecake een uurtje in de oven afkoelen (met de deur op een klein kiertje).
- Zet de cheesecake daarna bij voorkeur nog een nachtje in de koelkast.
- Voor het serveren kun je de topping erop doen. Smelt de chocolade en verdeel dit samen met de kruidnoten over de bovenkant.