Ieder weekend duik ik de keuken in om een tussendoortje te bakken voor de rest van de week. Kwarkbollen zijn heerlijk en makkelijk te maken. Dus ook als je niet veel tijd hebt, kun je toch je eigen snacks maken. En een tussendoortje dat smaakt naar appeltaart klinkt helemaal top toch?! Zo ontstond dit recept voor appel kwarkbollen.
Als kind was er eigenlijk maar 1 soort taart, dat ik lekker vond. En dat is appeltaart. Andere gebakjes vond ik helemaal niks. En nog steeds word ik erg blij van een lekker stuk appeltaart. Maar iedere week appeltaart eten is voor de lijn misschien niet zo’n goed idee. En dus ben ik altijd op zoek naar verantwoorde alternatieven met de smaak van appeltaart. Deze appel kwarkbollen kan ik nu aan dat lijstje toevoegen. Een lekker en super simpel recept. Het enige dat je nodig hebt is een mengkom en een spatel om het beslag door elkaar te roeren. Verder doet de oven zijn werk.
Deze appel kwarkbollen zijn niet alleen lekker als tussendoortje, maar ook doen het ook goed als ontbijt. Zeker als je ‘s ochtends niet zoveel tijd hebt om te ontbijten, dan zijn deze kwarkbollen ideaal. Deze appel kwarkbollen zijn ook nog eens helemaal vegan, wat betekent dat ik niets van dierlijke oorsprong in dit recept heb gebruikt. Dus geen eieren en ook de kwark/yoghurt is plantaardig. Daarvoor gebruikte ik mijn favoriete plantaardige yoghurt van Alpro in de smaak kokos.
Hoeven de kwarkbollen voor jou niet vegan te zijn? Bekijk dan ook eens dit recept voor kwarkbollen met rozijnen.
Appel kwarkbollen
Course: Ontbijt, TussendoortjeDifficulty: Makkelijk10
stuks5
minutes30
minutes35
minutesDeze appel-kwarkbollen maak je heel makkelijk in een muffin bakblik.
IngrediΓ«nten
250 gram sojayoghurt
200 gram speltbloem (of 150 gram bloem en 50 gram eiwitpoeder)
1 el bakpoeder
2 el appelmoes (zonder toegevoegde suikers)
1 appel
20 gram rozijnen
1 tl kaneel
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je muffin bakblik in.
- Snijd de appel in kleine stukjes.
- Roer alle ingrediΓ«nten in een kom tot een glad beslag.
- Spatel de appel er rustig doorheen.
- Verdeel het beslag over de muffin vormpjes.
- Schuif het geheel voor ongeveer 30 minuten in de oven en controleer met een prikker of de kwarkbollen gaar zijn.
Notes
- Je kan de kwarkbollen ongeveer 4 dagen in een afgesloten trommel op een koele en droge plaats bewaren.