Aardbeien cheesecake ontbijttaartje
Ontbijt, Recepten, Taart

Aardbeien cheesecake ontbijttaartje

Hoe lekker is het om te kunnen ontbijten met taart?! Van dit aardbeien cheesecake ontbijttaartje kun je met een gerust hart snoepen. Je maakt het super makkelijk met maar een paar ingrediënten. In de oven of in de airfryer, net wat je voorkeur heeft.

Nu de aardbeien volop in het seizoen zijn, heb ik ze eigenlijk altijd in huis. Ze zijn heerlijk zoet en voor de perfecte toevoeging bij het ontbijt. Omdat ik nu vakantie heb, probeer ik veel te variëren met mijn ontbijt. Niet iedere dag overnight oats of een bakje kwark, maar juist ook nieuwe recepten proberen. Zo ontstond ook het idee voor dit gezonde aardbeien cheesecake ontbijttaartje.

Als basis heb je nodig havermeel, ei, magere kwark, roomkaas light en natuurlijk aardbeien. Havermeel kun je heel makkelijk zelf maken door havermout te malen. Maar ben je net als ik ‘lui’ 😉 en koop je liever havermeel, ga dan voor de glutenvrije havermeel van Myprotein. Je koopt dit in bulk, bijvoorbeeld een verpakking van 2,5 kg. Daar doe je dus lekker lang mee. Om het ontbijttaartje wat zoeter te maken, kun je wat flavordrops toevoegen of vanille essence. Een handje koekkruimels on top maakt het geheel helemaal af! En ook dan is dit recept nog steeds verantwoord, want je gebruikt maar een heel klein beetje en geniet vooral 🙂 Dat laatste is super belangrijk om een gezonde relatie met voeding te hebben en te behouden.

Ga jij dit gezonde ontbijttaartje met aardbei proberen of liever een van de andere heerlijke ontbijttaartjes op Snoepgezond?


Aardbeien cheesecake ontbijttaartje

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

35

minutes

Ingrediënten

  • 35 gram havermeel

  • 1 ei

  • 75 gram magere kwark

  • 25 gram roomkaas light

  • 0,5 tl bakpoeder

  • flavordrops vanille of vanille essence naar smaak

  • 50 gram aardbeien

  • klein handje koekkruimels

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in met een beetje bakspray.
  • Klop het ei samen met de kwark en roomkaas los.
  • Roer hier met een spatel de havermeel en bakpoeder door.
  • Snijd de aardbeien in kleine stukjes en roer dit door het beslag. Voeg naar smaak wat flavordrops of vanille essence toe.
  • Stort het beslag in je ovenschaaltje en strooi wat koekkruimels over de bovenkant.
  • Schuif het schaaltje voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  • Laat minimaal 15 minuten afkoelen, voordat je ervan kunt genieten. Eet je hem niet gelijk op? Laat het ontbijttaartje dan helemaal afkoelen en zet afgedekt in de koelkast. Ook lekker om de volgende dag te eten.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *