Hoe lekker is het om te kunnen ontbijten met taart?! Van dit aardbeien cheesecake ontbijttaartje kun je met een gerust hart snoepen. Je maakt het super makkelijk met maar een paar ingrediënten. In de oven of in de airfryer, net wat je voorkeur heeft.
Nu de aardbeien volop in het seizoen zijn, heb ik ze eigenlijk altijd in huis. Ze zijn heerlijk zoet en voor de perfecte toevoeging bij het ontbijt. Omdat ik nu vakantie heb, probeer ik veel te variëren met mijn ontbijt. Niet iedere dag overnight oats of een bakje kwark, maar juist ook nieuwe recepten proberen. Zo ontstond ook het idee voor dit gezonde aardbeien cheesecake ontbijttaartje.
Als basis heb je nodig havermeel, ei, magere kwark, roomkaas light en natuurlijk aardbeien. Havermeel kun je heel makkelijk zelf maken door havermout te malen. Maar ben je net als ik ‘lui’ 😉 en koop je liever havermeel, ga dan voor de glutenvrije havermeel van Myprotein. Je koopt dit in bulk, bijvoorbeeld een verpakking van 2,5 kg. Daar doe je dus lekker lang mee. Om het ontbijttaartje wat zoeter te maken, kun je wat flavordrops toevoegen of vanille essence. Een handje koekkruimels on top maakt het geheel helemaal af! En ook dan is dit recept nog steeds verantwoord, want je gebruikt maar een heel klein beetje en geniet vooral 🙂 Dat laatste is super belangrijk om een gezonde relatie met voeding te hebben en te behouden.
Ga jij dit gezonde ontbijttaartje met aardbei proberen of liever een van de andere heerlijke ontbijttaartjes op Snoepgezond?
Aardbeien cheesecake ontbijttaartje
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie5
minutes30
minutes35
minutesIngrediënten
35 gram havermeel
1 ei
75 gram magere kwark
25 gram roomkaas light
0,5 tl bakpoeder
flavordrops vanille of vanille essence naar smaak
50 gram aardbeien
klein handje koekkruimels
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in met een beetje bakspray.
- Klop het ei samen met de kwark en roomkaas los.
- Roer hier met een spatel de havermeel en bakpoeder door.
- Snijd de aardbeien in kleine stukjes en roer dit door het beslag. Voeg naar smaak wat flavordrops of vanille essence toe.
- Stort het beslag in je ovenschaaltje en strooi wat koekkruimels over de bovenkant.
- Schuif het schaaltje voor ongeveer 30 minuten in de oven.
- Laat minimaal 15 minuten afkoelen, voordat je ervan kunt genieten. Eet je hem niet gelijk op? Laat het ontbijttaartje dan helemaal afkoelen en zet afgedekt in de koelkast. Ook lekker om de volgende dag te eten.