Wie is er niet dol op een lekker plakje carrotcake? Ik in ieder geval wel! Dit keer probeerde ik weer een nieuwe en gezonde variant met appel uit, waardoor je een heerlijke appel carrotcake krijgt. De appel zorgt voor een frisse touch aan deze gezonde wortelcake. Want ja, dit recept is suikervrij en ook nog eens erg lekker!
Hoewel de herfst en winter voorlopig nog niet voor de deur staan, had ik echt mega zin in een lekkere kruidige carrotcake als snack. Omdat ik op dit moment hoog in eiwitten eet, vanwege een doel op sportief gebied, probeerde ik ook meteen of deze appel carrotcake lekker is als eiwitrijke variant. Heel eerlijk, de variant zonder eiwitpoeder is net iets lekkerder, maar vervang je een deel van de bloem voor eiwitpoeder dan valt deze snack ook zeker niet tegen! Het is nog steeds een heerlijke gezonde cake, waar je met een gerust hart van kunt snoepen.
Op Snoepgezond vind je inmiddels al bijna 160 verschillende gezonde tussendoortjes, uiteenlopend van een gezonde cake tot koekjes, muffins of donuts. Je moet aan mij niet vragen wat mijn favoriet is, want ik kan echt niet kiezen uit al deze recepten. Deze gezonde appel carrotcake is namelijk ook weer een schot in de roos. Het blijft dan ook heel fijn om wekelijks af te wisselen en telkens weer een nieuwe combinatie te proberen. Vaak is dit ook afhankelijk van wat ik in huis heb.
Of het nu zomer is of herfst/winter deze appel carrotcake is altijd lekker. Ga jij het recept proberen?
Appel carrotcake
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk10
plakken10
minutes45
minutes55
minutesIngrediënten
200 gram appelmoes 0%
3 eieren
225 gram bloem (of 175 gram bloem en 50 gram eiwitpoeder)
1 el neutrale olie
1.5 tl bakpoeder
snufje zout
zoetstof naar smaak
2 tl speculaaskruiden
1 tl kaneel
snufje nootmuskaat
150 gram wortel julienne
1 appel
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Klop de eieren samen met de appelmoes en olie met een garde los.
- Voeg hieraan de droge ingrediënten (behalve de wortel en appel) toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
- Rasp de appel en roer dit samen met de wortel als laatste door het beslag.
- Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 45-50 minuten.
- Controleer met een prikker of de cake gaar is. Haal de cake uit de oven en laat minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen.
- Haal de cake voorzichtig uit de vorm en laat verder helemaal afkoelen.
- Je kunt de cake in 10 plakken snijden en in een afgesloten trommel maximaal 3-4 dagen in de koelkast bewaren.