Kwarkcake met blauwe bessen
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Kwarkcake met blauwe bessen

Het is weer tijd voor een nieuwe variatie op mijn basisrecept voor kwarkcake. Op Snoepgezond vind je al het recept voor appel kwarkcake, een variant met rode bessen en een frisse kwarkcake met sinaasappel. Vandaag voeg ik daar deze heerlijke kwarkcake met blauwe bessen aan toe.

Hoe maak je een kwarkcake met blauwe bessen?

De basis van deze gezonde kwarkcake bestaat uit bloem, suikervervanger, eieren en natuurlijk (magere) kwark. Kwark of yoghurt als basis van een cake zorgt voor een extra smeuïge structuur en dat wil je! Ondanks dat de cake helemaal suikervrij is, is hij toch gezoet. Hiervoor maak ik gebruik van de suikervervanger van Sukrin. Dit is een suikervrij en calorievrij alternatief voor kristalsuiker. Ideaal om te gebruiken in gezonde bakrecepten. Aan deze basis voeg je op het laatste moment blauwe bessen toe. Deze geven na het bakken een heerlijke smeuïge touch aan de cake.

Gezonde cake

Een gezonde cake is voor mij het ultieme gezonde tussendoortje of ontbijt to go. Uit een gezonde cake haal ik al snel 10 dikke plakken, waardoor je tot wel 5 dagen een gezond ontbijt of tussendoortje klaar hebt staan. Eet je niet alles op, vries dan een aantal plakken (goed verpakt) in. Op deze manier heb je altijd een gezond tussendoortje voor het grijpen.

Naast verschillende soorten kwarkcake vind je ook diverse recepten en varianten op bananenbrood op Snoepgezond. Dit is namelijk ook een van mijn favoriete gezonde tussendoortjes. Dus mocht je net als ik dol zijn op gezonde tussendoortjes en dan met name suikervrij, ga dan eens lekker rondneuzen op mijn website. Maar blijf vooral nu hangen om dit heerlijke recept voor kwarkcake met blauwe bessen te bekijken!


Kwarkcake met blauwe bessen

Recipe by LindaCourse: Geen categorie
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal
Total time

1

hour 

10

minutes

Ingrediënten

  • 300 gram bloem

  • 250 gram magere kwark

  • 150 gram suikervervanger

  • 4 eieren

  • 1 tl vanille essence

  • 1.5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 200 gram blauwe bessen

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Klop de eieren samen met de magere kwark met een garde los.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Schep als laatste de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif het bakblik in de oven voor ongeveer 55-60 minuten.
  • Controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat de cake minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen.
  • Haal de cake voorzichtig uit de vorm en laat helemaal afkoelen. Snijd de cake in 10-12 plakken en bewaar ze in een afgesloten trommel op een koele plek.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *