Het was weer tijd voor een lekker ontbijtrecept met havermout. Deze keer ging ik voor gebakken havermout met wortel. Een heerlijk recept, dat je makkelijk kunt preppen. Maak ‘s avonds een portie klaar en je kan de volgende twee ochtenden heerlijk ontbijten. Het lekkerste vind ik om de havermout nog even kort op te warmen in de magnetron en te serveren met een flinke schep kokosyoghurt en eventueel wat stukjes appel.
De gebakken havermout met wortel heb ik redelijk simpel gehouden. Maar je kunt aan het recept bijvoorbeeld ook wat rozijnen of stukjes noten toevoegen. Net wat je zelf lekker vindt. Gebakken havermout lijkt in heel veel opzichten op warme havermoutpap, maar het eindresultaat is een stuk compacter. Dit vind ik een fijne afwisseling op een kommetje havermoutpap. En het is ideaal als je weet dat je ‘s ochtends niet veel tijd hebt om een ontbijtje te maken, maar toch graag voedzaam en gezond wil ontbijten. En door de wortel heb je ook meteen een portie groente binnen, een win win situatie.
In deze blog lees je mijn 10 tips om op een laagdrempelige en makkelijk manier (meer) groente aan je ontbijt toe te voegen. Daarnaast deel ik in deze blog 10 ontbijtrecepten met groente. En als je op mijn website zoekt, vind je daar nog veel meer gezonde ontbijtrecepten. Denk bijvoorbeeld eens aan deze heerlijke pumpkinspice scones.
Gebakken havermout met wortel
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk4
porties10
minutes35
minutes45
minutesIngrediΓ«nten
150 gram havermout
200 gram geraspte wortel
300 ml plantaardige melk
25 gram geraspte kokos
2 el Sukrin Gold
1 el chiazaad
1 tl speculaaskruiden
1 appel
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar. Vet in met een klein beetje kokosolie.
- Meng in een kom alle ingrediΓ«nten met een spatel door elkaar.
- Snijd de appel in kleine blokjes en roer door het havermoutmengsel.
- Stort het mengsel in de ovenschaal en schuif voor ongeveer 35 minuten in de oven.
- Strooit eventueel wat gebakken kokosflakes over de bovenkant van de gebakken havermout.