Pittige kipsalade
Hartig, Recepten

Kaas mosterd salade

Marne Mosterd heeft zijn producten in een nieuwe jasje gestoken. Genoeg redenen dus om de honing mosterd weer eens in huis te halen en dit te verwerken in een lekker receptje. De honing mosterd is namelijk mijn favoriete mosterd, die ik graag combineer met kaas. Voor de verandering maakte ik een lekkere kaas mosterd salade voor op de borrelplank. Overigens ook erg lekker op brood 🙂

De basis van de kaas mosterd salade bestaat uiteraard uit een goede kaas. Ik koop mijn kaas het liefst bij de kaasboer en kies dan vaak voor een pittige boerenkaas. Dit combineert ontzettend goed met de zoete ondertoon van honing mosterd. Maar kies gerust voor een andere kaassoort als jij dat lekkerder vindt.

Borrelen met kaas en salades

Mij maak je ontzettend blij met een lekkere borrelplank. Op een borrelplank kan voor mij een stukje kaas en een lekkere dip of salade zeker niet ontbreken. De salades maak ik heel graag zelf. Dit is namelijk helemaal niet moeilijk en nog een stuk lekkerder ook! Zo vind je op Snoepgezond o.a. ook een heerlijk recept voor een verantwoorde eiersalade. Dit recept at ik als kind altijd al en ben er nog steeds dol op. Dit vind je dus zeker geregeld terug op mijn borrelplank. Zoek gerust eens op salade op Snoepgezond en ontdek welke heerlijke salades ik nog meer met jullie deel.

Ga jij deze kaas mosterd salade een keer proberen?


Kaas mosterd salade

Recipe by LindaCourse: Borrelplank, LunchDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

10

minutes
Totale tijd

10

minutes

Ingrediënten

  • 150 gram oude kaas

  • 1 grote augurk

  • 1 el mayonaise

  • 1 el magere kwark

  • 1 el honing mosterd

Werkwijze

  • Snijd de oude kaas in kleine blokjes of rasp grof.
  • Snijd de augurk in kleine stukjes.
  • Meng in een kom de mayonaise, magere kwark en honing mosterd. Voeg hieraan de oude kaas en augurk toe en roer goed door elkaar.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *