Ben jij ook dol op borrelen? Ik wel in ieder geval! Heerlijk om dan allerlei nieuwe recepten voor bij de borrel uit te proberen. Op Instagram zag ik al een paar keer een feta dip voorbij komen, die er heerlijk uit zag. Dat inspireerde mij om datzelfde te proberen, maar dan met geitenkaas. Ik ben namelijk dol op geitenkaas! En zo ontstond deze mega lekkere geitenkaas dip.
Wat deze geitenkaas dip ontzettend lekker maakt is de toplaag van gekaramelliseerde rode uien en vijgenjam. Gebruik hiervoor een goede vijgenjam, bijvoorbeeld die van Rigoni. Dit geeft echt een fantastische diepe smaak aan de geitenkaas. De dip serveer je op een groot bord, zodat iedereen zijn brood hier heerlijk in kan dippen. Om de dip wat smeuΓ―ger te maken, voeg je een klein beetje olijfolie extra vierge toe. Voor de basis van geitenkaas kies je een lekkere zachte geitenkaas. Mijn voorkeur gaat uit naar een zachte geitenkaas met honing. Dit zoetje is heerlijk bij de gekaramelliseerde rode uien.
Als je op Snoepgezond zoekt op ‘borrel’ vind je diverse inspiratie voor de borrel, waaronder een heerlijke Italiaanse borrelplank of gezonde salades. Dit laatste is overigens ook erg lekker als lunch.
Ga jij deze geitenkaas dip proberen?
Geitenkaas dip
Course: BorrelDifficulty: Makkelijk4
personen5
minutes10
minutes15
minutesIngrediΓ«nten
200 gram zachte geitenkaas (honing)
1 el olijfolie extra vierge
75 gram vijgenjam (Rigoni)
1 rode ui
1 el balsamico azijn
1 el honing
pecannoten ter garnering
Werkwijze
- Snijd de rode ui in kwarten en snijd de kwarten weer in dunne ringetjes.
- Verwarm een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uien. Eerst 5 minuten op middelhoog vuur.
- Verlaag naar zacht vuur en voeg de balsamico en honing toe aan de rode uien. Laat het geheel nog 3 minuten zachtjes koken/pruttelen.
- Haal de pan van het vuur en meng de rode uien met de vijgenjam.
- Doe de geitenkaas in een kom en roer los met een eetlepel olijfolie extra vierge. De geitenkaas wordt zo iets beter smeerbaar.
- Verdeel de geitenkaas over een ontbijtbordje en doe hier de rode uien met vijgenjam bovenop.
- Maak het geheel af met wat pecannoten ter garnering.