Bonne Maman en Danerolles daagden mij uit om voor moederdag creatief aan de slag te gaan met hun producten. Beide merken hebben verschillende producten in hun assortiment. Dit keer mocht ik aan de slag met croissantdeeg, deeg voor chocoladebroodjes, deeg voor cinnamon rolls, de ‘meer fruit minder suiker’ lijn van Bonne Maman en hun nieuwe parel: de hazelnootpasta. Genoeg lekkers om mee aan de slag te gaan dus! Het eerste recept dat ik probeerde zijn deze heerlijke moederdag taartjes.
De bodem van de moederdag taartjes zijn gemaakt met het deeg voor cinnamon rolls. Dit deeg bestaat uit één stuk, waar je makkelijk vierkantjes uit kunt snijden om je taartvormpjes mee te bekleden. De taartbodems bak je vervolgens met een steunvulling in de oven, zodat je ze na het afkoelen goed kan vullen. De vulling bestaat naast een laagje jam uit een combinatie van banketbakkersroom en magere kwark, afgemaakt met vers fruit. Zo zijn de taartjes ook erg geschikt om mee te ontbijten.
Dus wil jij je moeder verrassen met een heerlijk ontbijtje of een lekker taartje voor bij de koffie, dan moet je deze makkelijke en verantwoorde moederdag taartjes echt proberen. Je kunt de banketbakkersroom en de taartbodems prima de dag van tevoren maken en de taartjes zelf vlak voor het serveren helemaal af maken. Bewaar de taartbodems in een goed afgesloten trommel en de banketbakkersroom in de koelkast.
Op zoek naar nog meer inspiratie met het deeg van Danerolles en de jam van Bonne Maman? Bekijk dan ook eens het recept voor snelle zoete ontbijtbroodjes.
Moederdag taartjes
Course: Ontbijt, TaartDifficulty: Makkelijk6
stuks10
minutes15
minutes25
minutesIk gebruik voor dit recept gekartelde taartvormpjes van 10cm.
IngrediΓ«nten
1 blik danerolles cinnamon rolls
- Banketbakkersroom
1 eidooier
40 gram suikervervanger
1 tl vanille essence
25 gram bloem
250 ml (plantaardige) melk
- Overige ingrediΓ«nten
200 gram magere kwark
50 gram bonne maman jam ‘meer fruit minder suiker’
vers fruit
Werkwijze
- Banketbakkersroom
- Begin met het maken van de banketbakkersroom. Verwarm de melk samen met de vanille essence in een pannetje op het vuur.
- Roer de eidooier samen met de suikervervanger, bloem en een klein scheutje van de melk in een kom goed door elkaar.
- Als de melk bijna kookt, voeg je dit in delen toe aan de eidooier, suikervervanger en bloem. Terwijl je dit doet, roer je het geheel met een garde goed door. Doe het hele mengsel weer terug in de pan en verwarm opnieuw.
- Breng aan de kook en laat het geheel minimaal 4 minuten doorkoken, zodat de bloem kan garen en de room goed kan binden.
- Schenk de room in een kom en dek deze af met vershoudfolie. Zet minimaal 2-3 uur in de koelkast om af te koelen.
- Taartbodems
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je taartvormpjes in met een beetje bakspray.
- Rol het deeg uit op je werkblad en snijd in 6 gelijke stukken.
- Bekleed elk vormpjes met een plakje deeg en druk het deeg goed in de vorm.
- Leg een stukje bakpapier (iets groter dan je taartvormpje) op het deeg en druk goed aan. Voeg nu een steunvulling toe. Ik gebruik zelf witte bonen (die je dan natuurlijk niet meer kan opeten).
- Bak de taartbodems in 15 minuten bruin in de oven. Haal uit de oven, verwijder voorzichtig de steunvulling en laat de bodems nog 10 minuten in de vorm afkoelen.
- Haal de bodems na 10 minuten voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
- Taartjes afmaken
- Haal de banketbakkersroom uit de koelkast en roer goed door. Meng de room samen met de kwark in een verhouding 1:1. Dus 200 gram room en 200 gram magere kwark.
- Verdeel de jam over de taartbodems en smeer met de achterkant van een lepeltje goed uit.
- Verdeel de vulling over de taartbodems. Ongeveer 2 eetlepels per taartbodem.
- Maak de taartjes af met vers fruit naar keuze.