Zalmsalade
Hartig, Recepten

Zalmsalade

In mijn blog over de burrata toast en wraps met gerookte kipsalade heb je kunnen lezen dat mijn ‘goede’ voornemen dit jaar is om meer tijd en aandacht te besteden aan de lunch. Het afgelopen jaar merkte ik dat ik uit gewoonte bijna elke dag boterhammen met kipfilet of kaas zat te eten. Niks mis mee, want ik vind het gewoon erg lekker. Maar de inspiratie om eens een keer met wat anders te lunchen, daaraan ontbrak het volledig. In de kerstvakantie heb ik dan ook flink zitten brainstormen over heerlijke lunchrecepten. Daaruit kwam ook deze zalmsalade.

Vroeger thuis maakte mijn moeder geregeld zelf een heerlijke salade voor op brood of toast. Zelf maken vind ik dan ook een stuk lekkerder dan de kant en klare salades uit de supermarkt. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn moeder ook weleens een heerlijke zalmsalade maakte. En aangezien ik nog steeds dol ben op zalm, besloot ik een gezondere zalmsalade te maken. In deze salade gaat niet een flinke hoeveelheid mayonaise, maar een heel klein beetje en verder gebruikte ik o.a. magere kwark. Door een deel van de mayonaise te vervangen voor magere kwark bespaar je een hoop calorieën en bevat deze salade nog iets meer eiwitten. Nu hoef je je daarover verder geen zorgen te maken, want naast de zalm die al eiwitrijk is, voegde ik ook 2 gekookte eieren toe.

Kies voor deze zalmsalade zalm uit blik. Deze zalm gebruikte ik, maar je kunt ook prima een ander merk nemen. Let er wel op dat de zalm geen huid en graten bevat. Want dat is veel te veel gedoe. Zonder huid en graten kun je de zalm direct uit het blik gebruiken. Want hé: ik hou nog steeds van een makkelijke en snelle lunch.

Ga jij deze heerlijke salade voor op brood of toast proberen?


Zalmsalade

Recipe by LindaCourse: Lunch, BorrelDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

Ingrediënten

  • 1 blikje zalm à 200 gram

  • 2 eieren

  • 1 el mayonaise

  • 2 el magere kwark

  • 1 bosui

  • 0.5 tl gerookte paprikapoeder

  • peper en zout naar smaak

  • 4 boterhammen

  • rucola naar wens

Werkwijze

  • Kook de eieren medium tot hard. Ik kookte ze ongeveer 4-5 minuten.
  • Doe de mayonaise samen met de kwark en paprikapoeder in een kom en roer tot een egale dressing.
  • Pel de eieren en splits het eigeel van het eiwit. Het eiwit snijd je in kleine stukjes. Het eigeel prak je door de dressing. Breng de dressing eventueel extra op smaak met peper en zout.
  • Maak het blikje zalm open en giet het vocht af. Voeg de uitgelekte zalm toe aan de dressing en roer tot een egale massa.
  • Snijd de bosui fijn en voeg dit samen met de stukjes eiwit toe aan de salade en roer tot één geheel.
  • De salade is voldoende voor 4 flinke boterhammen. Het lekkerste is het om het brood even te roosteren en de salade af te maken met een beetje rucola.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *