Homemade popcorn
Recepten, Reviews

Homemade popcorn

Iets wat ik altijd al heb willen hebben is een popcorn machine om lekkere homemade popcorn mee te maken 😍 Ik ben niet zo’n grote chips fan, maar wel ontzettend dol op popcorn. Waar ik vroeger vaak voor een zoete variant koos, kies ik nu liever voor een hartige variant. En het leuke van een eigen popcorn machine is dat je lekker kan variëren met allerlei toevoegingen om zo de perfecte snack op tafel te zetten.

Waarmee maak ik de lekkerste popcorn?

Om thuis de lekkerste popcorn te maken, kan je gebruik maken van een popcorn machine. Zelf heb ik de popcorn machine van Gadgy. Van dit merk had ik namelijk ook al een wafelijzer, waar ik super blij mee ben en daarnaast vind ik het retro uiterlijk ook superleuk. De grote ronde variant is perfect om voor een groter gezelschap in 1x een flinke bak popcorn op tafel te zetten. Je kunt namelijk tot wel 130 gram mais per keer toevoegen. En geloof mij, 130 gram mais geeft echt een flink grote bak popcorn. Maar ook kleinere porties kun je prima met dit apparaat bereiden. Ideaal als je bijvoorbeeld verschillende smaken op tafel wil zetten.

Het fijne aan dit apparaat is dat de kom waarin je de popcorn maakt tegelijkertijd kan dienen als serveerschaal. Perfect als je maar 1 smaak tegelijk maakt en niet te veel afwas wil. Lees, dit is voor mij echt een uitkomst aangezien ik geen vaatwasser heb. Daarnaast is de kom en het apparaat vanwege de antiaanbaklaag heel makkelijk schoon te maken en weer op te bergen in de kast.

Duurt het lang om popcorn te maken?

Met deze popcorn machine kan je al binnen 3 minuten genieten van een heerlijke bak homemade popcorn. Het apparaat hoef je niet voor te verwarmen. Kies je ervoor om 130 gram maïskorrels in 1x te bereiden dan duurt het ongeveer 3 minuten om alles te poffen. Zelf maak ik meestal iets minder popcorn en dan is het dus ook sneller klaar 🙂

Naast de maïskorrels voeg je een klein beetje boter of olie toe om lekkere smeuïge popcorn te krijgen. En daarnaast kun je dus ook suiker, siroop, zout of andere kruiden toevoegen voor een smaak naar keuze. Mijn favoriet blijft toch wel de variant met zeezout. Wat is jouw favoriete smaak? Deel hem hieronder in de reacties.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *