Weet je ook niet wat je nu weer moet eten met dit warme weer? Ik vind een salade dan altijd een uitkomst. Deze keer maakte ik een variant met watermeloen en feta: erg verfrissend. De watermeloensalade doet het goed als lunch of diner.
Hartje zomer kan ik de hele dag door fruit eten of drinken. Heerlijk verfrissend vind ik dat. Mijn koelkast en voorraadkast puilen dan ook van alle soorten, die ik in huis heb. Dit scoor ik graag op de wekelijkse markt. Wel ga ik altijd voor het gemak en kies ik voor watermeloen die al deels voorgesneden is. Ik heb namelijk geen idee hoe ik zo’n hele watermeloen zou moeten aansnijden. Voor mijn gevoel heb je daar op z’n minst een mega mes voor nodig.
Dit is eigenlijk geen recept te noemen, maar het deze watermeloensalade is ontstaan uit allerlei restjes die nog in mijn koelkast lagen. Ik ga er zomaar vanuit dat je in plaats van feta ook prima geitenkaas zou kunnen gebruiken.
Watermeloensalade
Course: Lunch, DinerDifficulty: Makkelijk1
portie5
minutes5
minutesIngrediënten
2 handjes spinazie
2 handjes rucola
2 schijfjes watermeloen
1/3 komkommer
30 gram feta
Sesamzaadjes
Optioneel een dressing van olijfolie en balsamico azijn (1:1)
Werkwijze
- Snijd de komkommer, watermeloen en feta in blokjes.
- Meng de spinazie en rucola en sprenkel hierover de dressing, indien gewenst.
- Voeg de komkommer, watermeloen en feta toe en strooi wat sesamzaadjes over de salade.