Zin in een snelle en makkelijke Aziatische maaltijd? Dan is dit gerecht van noedels met kipgehaktballetjes een ideale uitkomst. Hoewel ik erg vaak vegetarisch eet, vind ik het af en toe ook lekker om vlees te eten. Van dit gerecht kan ik op z’n tijd dan ook echt genieten.
De kipgehaktballetjes zijn zelfgemaakt van kipgehakt. Dit vind ik persoonlijk een stuk lekkerder dan rundergehakt of half-om-half gehakt. En het combineert ook nog eens goed met Aziatische smaken. Dit gerecht is ideaal op een doordeweekse dag, wanneer je geen zin hebt om uitgebreid te koken.
Wist je dat je voor dit gerecht niet perse noedels nodig hebt? Huh zie ik je denken?! Spaghetti is namelijk net zo lekker en lijkt ontzettend op de dikke soba noedels. Liever zin in soep? Probeer dan eens dit recept voor noedelsoep met kip.
Noedels met kipgehaktballetjes
Course: DinerDifficulty: Makkelijk2
porties10
minutes10
minutes20
minutesIngrediënten
200 gram kipgehakt
300 gram sperziebonen
180 gram soba noedels (of anders)
2 el sojasaus
4 el vissaus
1 tl suiker
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl komijn
1 teen verse knoflook
6 el paneermeel
Werkwijze
- Snijd een teen knoflook fijn en meng dit samen met de kipgehakt, gerookte paprikapoeder, komijn en paneermeel tot een egaal mengsel. Is het nog te plakkerig, voeg dan wat extra paneermeel toe.
- Maak van het gehakt kleine balletjes. Je haalt er ongeveer 18-20 uit.
- Los de suiker op in de soja- en vissaus en zet dit sausje apart.
- Snijd de buitenkanten van de sperziebonen af en kook deze ongeveer 4-5 minuten. Schiet ze af en zet ze even apart.
- Kook nu de noedels volgende de instructies op de verpakking gaar.
- Bak ondertussen de gehaktballetjes met wat olijfolie in de pan. Als de balletjes bijna gaar zijn voeg je de saus en sperziebonen toe. Bak dit kort mee (ongeveer 1 minuut).
- Giet ondertussen de noedels af en voeg deze aan de pan toe en bak het geheel nog ongeveer 1 minuut.