Onlangs deelde ik het recept voor een frisse frambozen mugcake. Een keer een ander ontbijtje dan een kommetje yoghurt, bakje havermout of een smoothie. Dit beviel zo goed, dat ik een nieuwe variant probeerde: een carrotcake mugcake.
Verbazingwekkend genoeg had ik nog niet eerder een recept voor een carrotcake mugcake met jullie gedeeld. En dat terwijl alles wat lijkt op carrotcake toch echt favoriet is bij het ontbijt. Normaal gesproken maak ik mijn mugcake op basis van bloem en glutenvrij havermeel van Myprotein. Dit keer gooide ik het over een andere boeg en probeerde de pancakemix van Myprotein als basis voor deze mugcake. Daarmee bevat dit gezonde ontbijtje ruim 40 gram eiwit. Ideaal als je let op je eiwitinname en dit hoog probeert te houden. De mugcake bevat in totaal 290 calorieΓ«n en is laag in koolhydraten.
Een gezonde mugcake maak ik het liefste af met wat kwark/yoghurt, vers fruit en eventueel wat suikerarme siroop of honing. Bijvoorbeeld de syrup gold van Sukrin. En een kleine tip: zet de carrotcake mugcake niet te lang in de magnetron, want dan wordt de cake wat droog. Heb je de pancake mix van Myprotein in huis, probeer dan een keer deze heerlijke carrotcake mugcake in plaats van een stapel eiwitrijke pannenkoeken.
Carrotcake mugcake
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie2
minutes3
minutes5
minutesIngrediΓ«nten
50 gram pancake mix Myprotein
1 ei
50 ml (plantaardige) melk
50 gram geraspte wortel
1 tl kaneel
toppings naar keuze
Werkwijze
- Klop het ei samen met de melk los.
- Voeg de pancake mix, kaneel en wortel toe en roer tot een glad beslag.
- Vet een magnetron bestendige kom of mok in met wat bakspray en schenk het beslag erin.
- Zet in de magnetron voor ongeveer 2,5 – 3 minuten.
- Serveer de mugcake met yoghurt/kwark, vers fruit en wat siroop/honing.