American Pancakes
Ontbijt, Recepten

American Pancakes

Over twee dagen mag ik weer een weekje naar New York 🙂 Mijn favoriete stad! En als ik daar ben, dan eet ik altijd wel minimaal 1 keer (meestal iets vaker) een lekkere stapel American Pancakes. Van die heerlijke fluffy pancakes afgemaakt met de lekkerste toppings. Op Snoepgezond vind je wel al een recept voor lekkere Blueberry Pancakes, maar een basisrecept voor Amerikaanse pannenkoeken ontbrak nog.

Uiteraard zou ik Snoepgezond niet zijn, als ik dit basisrecept niet iets verantwoorder zou maken. Daarom heb ik een deel van de bloem vervangen voor havermeel. Hierdoor bevatten de pannenkoeken iets meer vezels en zijn ze dus iets gezonder. Havermeel kun je heel makkelijk zelf maken door havermout te malen. Maar ben je net als ik ‘lui’ 😉 en koop je liever havermeel, ga dan voor de glutenvrije havermeel van Myprotein. Je koopt dit in bulk, bijvoorbeeld een verpakking van 2,5 kg. Daar doe je lekker lang mee.

Dit recept is een mooie basis voor gezonde pannenkoekjes, waar je alle kanten mee op kunt. Voeg bijvoorbeeld aan het beslag blauwe bessen of frambozen toe voor een fruitige touch. Als topping een scheutje syrup gold van Sukrin, die bijna geen suiker en calorieën bevat, maakt het recept helemaal af. Of ga voor lekker wat ahornsiroop. Ga jij deze heerlijke gezonde American Pancakes proberen?


American Pancakes

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, BrunchDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

12

minutes
Totale tijd

22

minutes

Ingrediënten

  • 50 gram bloem

  • 25 gram havermeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 0.5 tl baking soda

  • 200 ml karnemelk

  • 1 ei

  • 1 el neutrale olie

  • 1 tl vanille

Werkwijze

  • Klop het ei samen met de olie en karnemelk los.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer met een garde tot een glad beslag.
  • Laat het beslag 5 minuten rusten.
  • Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur en smelt hierin een klein beetje boter of olie.
  • Maak kleine hoopjes beslag, ter grootte van een eetlepel, in de pan.
  • Bak de pannenkoeken in ongeveer 3 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Keer halverwege om.
  • Herhaal dit totdat al het beslag op is. Ik haalde ongeveer 15-16 pannenkoekjes uit het beslag.
  • Serveer de pannenkoeken met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *