Scones met blauwe bessen
Ontbijt, Recepten

Scones met blauwe bessen

Op Snoepgezond vind je diverse recepten voor scones, waaronder een basisrecept voor scones en heerlijke chocolade scones. Omdat ik volgende week een tripje naar New York op de planning heb staan, deel ik aankomende week diverse ‘Amerikaanse’ recepten. De scone zelf vindt uiteraard zijn oorsprong in Engeland, maar als ik aan Amerika denk dan denk ik aan Starbucks. En bij de Starbucks kun je heerlijke verse blueberry scones scoren. Vandaag deel ik dus mijn versie van heerlijke scones met blauwe bessen met jullie.

Scones worden in Engeland traditioneel geserveerd bij een English of high tea samen met lemoncurd, jam en clotted cream. Clotted cream is ook typisch Brits en hier in Nederland dus niet goed verkrijgbaar. Er zijn verschillende recepten op internet te vinden, die in de buurt zouden moeten komen van clotted cream. Vaak kom je in die recepten een combinatie tegen van lobbig geklopte slagroom en mascarpone. Zelf maak ik mijn versie op de clotted cream graag met slagroom en creme fraiche. Ik vind dat persoonlijk net wat frisser.

Deze gezonde scones met blauwe bessen vind ik overigens erg lekker bij het ontbijt 🙂 Nu ik vakantie heb, heb ik meer tijd om uitgebreid te ontbijten. Het is dan heerlijk om af en toe scones voor mezelf te bakken voor het ontbijt. Overigens doe ik dit ook graag in het weekend, als ik geen vakantie heb. Uit dit recept haal je ongeveer 7 scones en ook op dag 2 vind ik ze nog heerlijk vers. Dit recept is iets verantwoorder doordat de scones suikervrij zijn. Mooi meegenomen toch?! Omdat in een recept voor scones wel suiker hoort, heb ik gebruik gemaakt van de suikervervanger van Sukrin. Deze bevat geen calorieën en is dus ook geschikt voor diabetici.

Ga jij deze heerlijke gezonde scones met blauwe bessen proberen?


Scones met blauwe bessen

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, High teaDifficulty: Makkelijk
Aantal

7

scones
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

35

minutes

Ingrediënten

  • 250 gram bloem

  • 1 zakje bakpoeder

  • 40 gram zachte boter

  • 40 gram suikervervanger

  • 50 gram ei (ongeveer 1 ei maat M/L)

  • 100 ml karnemelk

  • 75 gram blauwe bessen

  • Clotted cream
  • 100 ml slagroom

  • 50 gram crème fraîche

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 240°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Voeg alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, toe aan een kom. Kneed alle ingrediënten voor het deeg rustig door elkaar.
  • Kneed niet te lang door, maar zodra je een samenhangend deeg hebt gevormd, is dit voldoende. Voeg de blauwe bessen toe en kneed kort door het deeg.
  • Strooi een beetje bloem op je aanrecht en leg het deeg erop. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 2,5 cm dik. Draai het deeg regelmatig, zodat het niet teveel kan krimpen. Laat het deeg op het aanrecht ongeveer 10 minuten rusten.
  • Steek met een ronde uitsteker plakjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Als je het deeg op nieuw uitrolt, moet je het eerst weer even 10 minuten laten rusten, voordat je er nieuwe cirkels uit kunt steken. Een tip: leg je de uitgestoken cirkels tegen elkaar aan op de bakplaat. Op die manier komen de scones in de oven mooi recht omhoog.
  • Bestrijk de bovenkant van de scones met losgeklopt ei of een beetje melk. Verlaag de oven temperatuur naar 220°C en schuif de bakplaat voor 15 minuten in de oven.
  • Haal na 15 minuten uit de oven en laat de scones op de bakplaat afkoelen.
  • Clotted cream
  • Klop de slagroom lobbig en roer hier de crème fraîche doorheen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *