Chocolade Kokos Cake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Chocolade Kokos Cake

De combinatie chocolade en kokos is echt hemels lekker. Een bounty reep is dan ook by far mijn favoriete stukje chocolade. Ik had dus al een tijdje in mijn hoofd om met deze twee ingrediënten een lekker en verantwoord tussendoortje te maken. En toen ik de nieuwe hazelnootpasta van Bonnemaman toegestuurd kreeg, wist ik dat ik deze spread wilde gebruiken in een heerlijke chocolade kokos cake.

De hazelnootpasta is een nieuw product van Bonnemaman. Het zat samen met nog een aantal andere nieuwe producten in de herfst foodybox van Kroonophetwerk. Super leuk om op deze manier met nieuwe producten kennis te maken. Zelf zou ik namelijk niet zo snel hazelnootpasta kopen. Maar eerlijk is eerlijk, het smaakt heerlijk! En daarnaast vond ik het een groot succes in deze chocolade kokos cake. Want wat mij betreft is dit recept meer dan goedgekeurd. Een heerlijke smeuïge cake, waarin de smaak van kokos en chocolade de boventoon voert.

Ik ga er stiekem vanuit als je dit recept bekijkt, je net zo’n grote liefhebber bent van chocolade en kokos als ik. Met dit recept probeer ik deze ingrediënten op een verantwoorde manier te combineren tot een heerlijk gezond tussendoortje. Maar bovenal vond ik deze cake zelf onwijs lekker en dat is toch wel het belangrijkste in een snack. De echte kokosliefhebber kan ik misschien ook erg blij maken met dit heerlijke recept voor eiwitrijke kokoscake.


Chocolade Kokos Cake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

40

minutes
Totale tijd

50

minutes

Ingrediënten

 • 100 gram havermeel

 • 50 gram kokosmeel

 • 50 gram geraspte kokos

 • 2 el zonnebloemolie

 • 3 eieren

 • 125 ml kokosdrink/plantaardige melk

 • 2 el ahornsiroop

 • 1.5 tl bakpoeder

 • snufje zout

 • 50 gram bonnemaman hazelnootpasta

 • 25 gram chocodrops/chocoladestukjes

Werkwijze

 • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
 • Klop de eieren samen met de olie en ahornsiroop los. Voeg hieraan de kokosdrink toe en roer door.
 • Voeg de droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
 • Als laatste roer je de hazelnootpasta en stukjes chocolade door het beslag. Ik deed dit als een soort marmereffect (dus niet helemaal door het beslag heen kloppen).
 • Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 40-45 minuten. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
 • Laat de cake minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.

Notes

 • Je kunt de cake in een afgesloten trommel 3-4 dagen bewaren.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *