De combinatie chocolade en kokos is echt hemels lekker. Een bounty reep is dan ook by far mijn favoriete stukje chocolade. Ik had dus al een tijdje in mijn hoofd om met deze twee ingrediënten een lekker en verantwoord tussendoortje te maken. En toen ik de nieuwe hazelnootpasta van Bonnemaman toegestuurd kreeg, wist ik dat ik deze spread wilde gebruiken in een heerlijke chocolade kokos cake.
De hazelnootpasta is een nieuw product van Bonnemaman. Het zat samen met nog een aantal andere nieuwe producten in de herfst foodybox van Kroonophetwerk. Super leuk om op deze manier met nieuwe producten kennis te maken. Zelf zou ik namelijk niet zo snel hazelnootpasta kopen. Maar eerlijk is eerlijk, het smaakt heerlijk! En daarnaast vond ik het een groot succes in deze chocolade kokos cake. Want wat mij betreft is dit recept meer dan goedgekeurd. Een heerlijke smeuïge cake, waarin de smaak van kokos en chocolade de boventoon voert.
Ik ga er stiekem vanuit als je dit recept bekijkt, je net zo’n grote liefhebber bent van chocolade en kokos als ik. Met dit recept probeer ik deze ingrediënten op een verantwoorde manier te combineren tot een heerlijk gezond tussendoortje. Maar bovenal vond ik deze cake zelf onwijs lekker en dat is toch wel het belangrijkste in een snack. De echte kokosliefhebber kan ik misschien ook erg blij maken met dit heerlijke recept voor eiwitrijke kokoscake.
Chocolade Kokos Cake
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk10
plakken10
minutes40
minutes50
minutesIngrediënten
100 gram havermeel
50 gram kokosmeel
50 gram geraspte kokos
2 el zonnebloemolie
3 eieren
125 ml kokosdrink/plantaardige melk
2 el ahornsiroop
1.5 tl bakpoeder
snufje zout
50 gram bonnemaman hazelnootpasta
25 gram chocodrops/chocoladestukjes
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Klop de eieren samen met de olie en ahornsiroop los. Voeg hieraan de kokosdrink toe en roer door.
- Voeg de droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
- Als laatste roer je de hazelnootpasta en stukjes chocolade door het beslag. Ik deed dit als een soort marmereffect (dus niet helemaal door het beslag heen kloppen).
- Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 40-45 minuten. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
- Laat de cake minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
Notes
- Je kunt de cake in een afgesloten trommel 3-4 dagen bewaren.