Skillet cookie
Dessert, Gezonde tussendoortjes, Koeken, Recepten

Skillet cookie

Heb je weleens van een skillet cookie gehoord? Een skillet cookie is eigenlijk gewoon een grote chocolate chip cookie in een pan. Hiervoor gebruik je een gietijzeren pan, die je zo in de oven schuift. Heb je geen gietijzeren pan in huis, dan kun je ook prima een ovenschaal gebruiken. Ik heb echter een super schattige kleine gietijzeren pan in huis, geschikt voor een eenpersoons koekje. Dit recept is dus ook gebaseerd op een portie voor één persoon. Heb je een grotere pan of ovenschaal, verdubbel of ver meervoudig de ingrediënten dan.

Wat maakt dit recept anders dan andere recepten? Ik zou Snoepgezond niet zijn als ik niet zou gaan voor een gezonde skillet cookie. Door gebruik te maken van de suikervervanger en chocolade van Sukrin, bevat dit recept nauwelijks suiker. En daarom is het iets verantwoorder dan een normaal recept voor een skillet cookie. Ik heb hier dan ook met een gerust hart van gesnoept en genoten.

Deze gezonde skillet cookie is lekker als snack of tussendoortje, maar ook aan te raden als dessert. Serveer het bijvoorbeeld met een bolletje ijs en je heerlijke toetje is compleet. Afhankelijk van het soort ijs dat je erbij serveert, wel weer iets minder verantwoord natuurlijk. Maar hoe dan ook is dit genieten! Ga jij deze chocolate chip cookie uit de pan proberen? Of ga je liever voor vegan chocolade koeken van de bakplaat?


Skillet cookie

Recipe by LindaCourse: Tussendoortje, DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 30 gram bloem

  • 1/4 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 1 eidooier

  • 1/2 el melk

  • 2 el gesmolten boter

  • 20 gram suikervervanger

  • 10 gram chocolade in stukjes

  • 10 gram mini karamelblokjes

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de eidooier samen met de melk en gesmolten boter los.
  • Roer met een spatel de droge ingrediënten door het beslag.
  • Hak de chocolade in kleine stukjes en voeg dit samen met de karamelblokjes toe aan het beslag. Roer er goed doorheen.
  • Vet je mini pan of ovenschaal in met bakspray of een klein beetje boter.
  • Doe het beslag erin en schuif het koekje voor ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Laat helemaal afkoelen.
  • Serveer eventueel met een bolletje ijs.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *