Appel Kaneel Chiapudding
Ontbijt, Recepten

Appel Kaneel Chiapudding

Het wordt langzaamaan herfst en steeds wat kouder. De tijd om ‘s ochtends weer warm te ontbijten met bijvoorbeeld deze pompoen havermoutpap. Meestal neem ik mijn ontbijtje mee naar mijn werk en eet ik het lekker op school op. Wanneer ik ‘s ochtends niet zoveel tijd heb om een uitgebreide warme havermoutpap klaar te maken, kies ik vaak voor overnight oats of chiapudding. En nu het kouder wordt, vind ik het heerlijk om hier iets warms in de vorm van gebakken appeltjes aan toe te voegen. Hoewel het recept heel makkelijk is, deel ik toch mijn heerlijke warme appel kaneel chiapudding met jullie.

Want als ik er geregeld van geniet, dan moeten jullie dat ook kunnen vind ik. Het geheim van een lekkere appel kaneel chiapudding is niet alleen gebakken appel on top, maar ook appelmoes in de pudding zelf. Dit zorgt ervoor dat de appelsmaak heel goed naar voren komt. En wil je het geheel helemaal over de top afmaken, kies dan voor Isey Skyr in de smaak gebakken appel in plaats van normale kwark.

Op snoepgezond vind je meerdere recepten voor chiapudding, waaronder deze chocolade protein pudding. Dit ontbijtje is wat hoger in eiwitten en daarom erg geschikt als je bewust let op een hoge inname van eiwitten. Naast chiapudding vind je op snoepgezond ook heel veel andere gezonde ontbijtjes, zoals deze heerlijke carrotcake wafels.


Appel Kaneel Chiapudding

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes
Totale tijd

5

minutes

Ingrediënten

  • 50 gram chiazaad

  • 200 ml plantaardige melk

  • 100 gram appelmoes 0%

  • 200 gram kwark

  • 1 appel

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl honing/ahornsiroop

  • scheutje water

Werkwijze

  • Meng de chiazaad met de plantaardige melk. Voeg hieraan de appelmoes toe en roer goed door.
  • Bewaar de chiapudding in een afgesloten kom of pot een nachtje in de koelkast (of minimaal 1 uur).
  • Snijd de appel in blokjes. Verwarm een koekenpan op het vuur. Voeg hieraan de appel, kaneel, ahornsiroop en een scheutje water toe.
  • Bak de appel een paar minuten, zodat de appel zacht wordt.
  • Verdeel de chiapudding over 2 kommen of glazen en verdeel de kwark erover.
  • Maak het geheel af met de gebakken appeltjes.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *