Van Fresh land kreeg ik de Andalusische mix opgestuurd om te proberen. Bij Fresh land bestel je verse groenten en fruit rechtstreeks van de boerderij. Op deze manier krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun producten. Daarnaast zijn de producten volledig natuurlijk en ondergaan ze geen chemische behandeling. In de Andalusische mix vind je sinaasappels, grapefruit, citroenen en avocadoβs en met de citroenen maakte ik dus deze heerlijke citroen kokos cake.
In dit recept maak ik gebruik van een combinatie van havermeel, kokosmeel en geraspte kokos. Door kokosmeel en geraspte kokos te gebruiken is deze cake een stuk lager in koolhydraten. Zelf let ik hier niet bewust op, maar een hoop mensen wel. Kokosmeel en geraspte kokos gebruik ik puur omdat ik het heel erg lekker vind. En daarmee ademt deze gezonde cake een en al kokos (en citroen natuurlijk). De citroen geeft een frisse smaak aan de cake, waar ik zelf erg van houd.
Het nadeel van kokosmeel en geraspte kokos als basis in een gezonde cake, is dat de cake na het bakken snel ‘droog’ wordt. Dit los ik weer heel makkelijk op door de cake te besmeren met een laagje lemoncurd bijvoorbeeld. Op snoepgezond vind je een recept voor suikervrije lemoncurd, maar ook een recept voor lemoncurd met suiker. Dit laatste recept is mega lekker, maar helaas iets minder verantwoord. Welk recept je ook kiest, het haalt de smaak van deze citroen kokos cake wel naar boven. Op deze manier kun je nog net wat langer genieten van deze gezonde cake. Zelf houd ik een bewaartermijn aan van maximaal 5 dagen (in de koelkast) voor de cake, waarbij deze cake dus het lekkerste is op dag 1 en 2.
Ga jij dit gezonde recept proberen?
Citroen Kokos Cake
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk10
plakken10
minutes30
minutes40
minutesIngrediΓ«nten
100 gram havermeel
50 gram kokosmeel
50 gram geraspte kokos
3 eieren
sap van 2 citroenen
rasp van 1 citroen
50 ml suikervrije siroop
2 el zonnebloemolie
1 tl baking soda
snufje zout
- Glazuur (optioneel)
2 el suikervrije siroop
2 el citroensap
1 tl citroenrasp
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Klop de eieren los en meng dit met de suikervrije siroop en het sap en de rasp van de citroenen.
- Voeg de baking soda toe en roer even goed door (het gaat een beetje schuimen als het goed is).
- Daarna voeg je de rest van de droge ingrediΓ«nten toe en roer je het geheel met een spatel tot een glad beslag.
- Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 30 minuten. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
- Laat de cake minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
- Snijd de cake in 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast voor maximaal 3-4 dagen.