De laatste tijd ontbijt ik zeker 4 keer per week met overnight oats. Super lekker, maar af en toe wil je weleens iets anders. Naast overnight oats vind ik chiapudding ook een super makkelijk ontbijtje wat je de avond van tevoren kunt klaarzetten in de koelkast. Omdat de blauwe bessen nu volop in het seizoen zijn, maakte ik deze heerlijke blauwe bessen chiapudding.
Chiapudding maak je net als overnight oats minimaal een paar uur van tevoren. Zelf maak ik mijn Chiapudding of overnight oats altijd de avond van tevoren. Het chiazaad meng je met een (plantaardige) melk naar keuze. In een paar uur tijd neemt het chiazaad al het vocht op en zo ontstaat een puddingachtige structuur. Zelf gebruik ik het liefst amandelmelk of kokosdrink als basis. Het ontbijtje maak je helemaal af met een laagje (plantaardige) kwark en natuurlijk blauwe bessen. Aan de (plantaardige) kwark voeg ik altijd een paar flavourdrops van Myprotein toe. Je hebt ze in verschillende smaken, maar vanille heb ik bijvoorbeeld altijd in huis en past bijna overal bij.
Ontbijt je graag met Chiapudding en ben je nog op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan zeker deze link eens voor veel meer heerlijke combinaties. Voor ieder seizoen en voor iedere smaak zit er vast wel iets lekkers tussen. Of duik meteen de keuken in en maak deze heerlijke blauwe bessen Chiapudding.
Blauwe bessen chiapudding
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk2
porties5
minutes2
hoursIngrediΓ«nten
50 gram chiazaad
250 ml (plantaardige) melk
- Toplaag
400 gram magere (soja) kwark
100 gram blauwe bessen
flavordrops vanille naar smaak
Werkwijze
- Meng het chiazaad samen met de (plantaardige) melk en zet in een afgesloten pot een nachtje (minimaal 2 uur) in de koelkast.
- Roer de chiapudding goed door en verdeel over 2 porties.
- Meng de flavordrops naar smaak met de kwark en verdeel ook over de twee porties.
- Maak het geheel af met de blauwe bessen.