Snelle citroentaartjes
Dessert, Kerst, Recepten, Taart

Snelle citroentaartjes

De december feestmaand is begonnen en daarmee ook mijn voornemen om zoveel mogelijk heerlijke inspiratie op het gebied van eten en drinken met jullie te delen. Een van die heerlijke tussendoortjes voor rond de kerstperiode zijn deze snelle citroentaartjes.

De taartjes zijn gemaakt met de kant-en-klare taartbodems van Jos Poell. Niet de meest gezonde optie, maar per stuk wel prima in calorieën. Daarnaast is het soms heel fijn om lekker snel een taartje voor de visite op tafel te kunnen zetten. En heel eerlijk, deze taartbodems zijn erg lekker! Ook als je niet de meest fantastische bakker bent, kun je toch je gasten verrassen met een lekker taartje.

Uiteraard heb ik aan deze taartjes wel een gezonde draai gegeven. De vulling is gemaakt van kwark en suikervrije lemoncurd en de taartjes maak je af met vers fruit naar keuze. Alle onderdelen zet je makkelijk in elkaar vlak voor het serveren. Daarom is dit niet voor niets een recept voor snelle citroentaartjes. Je moet ze dan natuurlijk wel super snel kunnen serveren. De lemoncurd kun je van tevoren zelf maken en in de koelkast bewaren, totdat je het nodig hebt. Heb je daar geen zin in, dan kun je ook in supermarkt een prima potje lemoncurd kopen.

Ga jij deze snelle citroentaartjes voor je gasten serveren?


Snelle citroentaartjes

Recipe by LindaCourse: Snack, DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal

6

stuks
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

5

minutes
Totale tijd

10

minutes

Ingrediënten

  • 6 gebaksbodems van Jos Poell

  • 200 gram citroenkwark Optimel

  • 60 gram (suikervrije) lemoncurd

  • vers fruit naar keuze

Werkwijze

  • Roer de lemoncurd door de kwark.
  • Verdeel de kwark en lemoncurd over de 6 gebaksbodems.
  • Maak het geheel af met vers fruit naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *