Chocolade cranberry muffins
Cake, Gezonde tussendoortjes, Kerst, Recepten

Chocolade cranberry muffins

Met kerst pakken we vaak net even iets meer uit dan normaal. En dat mag ook best! Wil jij je gasten iets feestelijks en deels verantwoords voorschotelen voor bij de koffie of thee? Dan zijn deze chocolade cranberry muffins de perfecte match.

Om dit recept nog enigszins verantwoord te houden is de basis van de muffins suikervrij, net als de cranberry compote waarmee de muffins worden gevuld. En ook de botercrème is suikervrij door gebruik te maken van Sukrin Icing, een suikervrij alternatief voor poedersuiker. Het niet verantwoorde deel van dit recept is alleen de chocolade. Maar ook daarin kun je een slimme (en lekkere) keuze maken, door gebruik te maken van 70% pure chocolade van Cote d’Or. Deze chocolade bevat een hoog percentage cacao en daarmee ook een stuk minder suiker dan bijvoorbeeld witte chocolade of melk chocolade.

Zijn deze gezonde muffins dan een stuk minder lekker? Nee, zeker niet! De combinatie van chocolade met cranberry compote is onwijs lekker. Met deze chocolade cranberry muffins steel je dus zeker de show bij je gasten. Wil je er gelijk een heel feestje van maken en verschillende muffins op tafel zetten, probeer dan ook zeker eens de Carrotcake muffins. Ook echte de moeite waard!


Chocolade cranberry muffins

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

25

minutes
Totale tijd

35

minutes

Ingrediënten

  • 200 gram (spelt)bloem

  • 200 gram appelmoes 0%

  • 3 eieren

  • 2 el neutrale olie

  • 50 gram suikervervanger

  • 1,5 tl bakpoeder

  • 1 tl vanille essence

  • snufje zout

  • 50 gram pure chocolade (70%)

  • Vulling en Topping
  • cranberry compote

  • 150 gram roomboter

  • 150 gram Sukrin Icing (suikervrij)

  • 25 gram pure chocolade (70%) gesmolten

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een muffinvorm met papiertjes.
  • Klop de eieren samen met de appelmoes en olie los. Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Hak de chocolade fijn en roer als laatste door het beslag.
  • Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes en schuif het bakblik voor ongeveer 25-30 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn, laat anders nog even in de oven staan.
  • Haal het bakblik uit de oven en haal de muffins eruit. Laat afkoelen op een rooster of bord.
  • Ga ondertussen aan de slag met de botercrème en mix hiervoor de roomboter met de Icing luchtig in ongeveer 10 minuten. Smelt de chocolade in de magnetron, voeg toe en mix nog 1 minuut goed door.
  • Hol het midden van de muffins uit met een appelboor en vul de holtes met 1 theelepel cranberry compote.
  • Doe de botercrème in een spuitzak en spuit mooie toeven op de muffins.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *