Chocolade karamel taart
Kerst, Recepten, Taart

Chocolade karamel taart

Zo vlak voor kerst kwam er een leuke samenwerking met Bonne Maman en Coffeelicious Bakery op mijn pad. Coffeelicious heeft twee bakmixen op de markt gebracht: een mix voor chocoladecake en een mix voor scones. Bonne Maman heeft naast de welbekende jam ook hazelnootpasta en dulce de leche in het assortiment. Met de mix voor chocoladecake en dulce de leche maakte ik deze heerlijke chocolade karamel taart.

Deze taart is niet zo gezond, zoals je misschien van mij gewend bent, maar met de feestdagen mag je ook best een keer wat minder gezond snoepen. De chocolade karamel taart is namelijk wel onwijs lekker! Een heerlijke smeuïge chocoladecake als basis, gevuld met een laagje dulce de leche en afgemaakt met een heerlijke botercrème en mooie sprinkels. Overigens kun je er ook voor kiezen om de laag met dulce de leche nog aan te vullen met een laagje botercrème. Zo krijgt de taart nog iets meer body, maar qua smaak hoeft het voor mij niet.

Dulche de leche

Dulce de leche is een karamelpasta, vooral bekend in grote delen van Latijns-Amerika. Het wordt veel gebruikt in combinatie met chocolade en je ziet het terug in veel zoete recepten, waaronder desserts. Je kunt de karamelpasta heel makkelijk zelf maken, je moet hiervoor echter wel wat geduld hebben. Kant en klaar uit een potje van Bonne Maman is daarom stiekem wel erg ideaal en ook erg lekker natuurlijk! Het combineert onwijs goed bij deze chocoladecake.

Met de mix voor chocoladecake tover je in een handomdraai een heerlijke cake op tafel. Ook geschikt voor de minder ervaren bakker. Door het geheel af te maken met een mooie toeven van botercrème en leuke sprinkels staat er ineens een schitterende taart op tafel, die je gasten versteld doen staan. Bekijk dus snel het heerlijke recept of neem een kijkje bij een van de andere heerlijke kerstrecepten op Snoepgezond.


Chocolade karamel taart

Recipe by LindaCourse: TaartDifficulty: Makkelijk
Aantal

8

personen
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

40

minutes
Totale tijd

50

minutes

Ingrediënten

  • 1x mix voor chocolade cake van Coffeelicious Bakery

  • 1 ei

  • 110 ml (plantaardige) melk

  • 110 ml heet water

  • 50 ml neutrale olie

  • Vulling en Topping
  • Dulce de leche van Bonne Maman

  • 75 gram roomboter

  • 75 gram poedersuiker

  • 1 el cacaopoeder

  • 0,25 tl vanille essence

  • Frambozen

  • Sprinkels

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht en bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  • Bereid de mix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Stort het beslag in de springvorm en schuif deze voor ongeveer 40 minuten in de oven.
  • Controleer met een prikker of de cake gaar is. Zo niet, laat dan nog een paar minuten extra staan in de oven.
  • Haal de cake uit de oven en laat minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder daarna voorzichtig de rand van de springvorm en laat de cake helemaal afkoelen.
  • Maak de botercrème door de boter met poedersuiker op te kloppen met een mixer. Klop dit voor ongeveer 10 minuten op middelhoge stand van de mixer. Voeg in de laatste minuut de vanille essence en de cacaopoeder toe.
  • Doe de botercrème in een spuitzak.
  • Snijd de afgekoelde cake doormidden en besmeer de onderste helft royaal met de dulce de leche. Leg de bovenste laag er weer mooi op.
  • Spuit mooie toeven op de bovenkant van de taart en versier deze met sprinkels en frambozen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *