Amarula anglaise
Dessert, Kerst, Recepten

Amarula anglaise

Een anglaise is een heerlijke romige crème, geschikt als dessert of om taarten mee te vullen. Voor deze Amarula anglaise heb ik een deel van de room vervangen voor de Amarula Cream likeur.. Zo krijg je echt een perfecte crème, die je kunt gebruiken in een heerlijk kerstdessert.

Wie is Amarula?

De naam Amarula is afgeleid van de vrucht van de marulaboom, die wordt gebruikt als basis voor deze heerlijke roomlikeur. Deze vrucht is inmiddels niet alleen populair onder ons, maar ook bij de Afrikaanse olifant. Zij passeren de marulabomen tijdens hun tocht over de Zuid-Afrikaanse Savannah en genieten dan van deze heerlijke marula vrucht. Daarom wordt de marulaboom ook wel de olifantenboom genoemd en is het verhaal achter Amarula sterk verbonden met de Afrikaanse olifant. Dit verklaart tevens meteen het symbool van de olifant in hun logo.

Hoe maak je een anglaise?

Hoewel de bereiding van een anglaise niet heel lastig is, moet je wel even goed opletten bij het verwarmen van de eidooiers. Wanneer je deze namelijk te warm maakt, gaat het stollen en dat willen we uiteraard niet! Het is dus fijn om tijdens de bereiding een thermometer te gebruiken, zodat je kan controleren hoe warm de crème is. Zodra de eidooiers zijn toegevoegd, mag de crème namelijk niet warmer dan 85 graden worden. Tussen de 78 en 85 graden vindt namelijk de ei-binding in de crème plaats.

Een deel van de room vervang je voor de Amarula Cream likeur, zodat je een heerlijke Amarula anglaise krijgt. Daar kun je van blijven eten, als je niet oppast 😉 Ga jij dit heerlijke kerstdessert proberen? Of neem een kijkje op Snoepgezond naar een van de andere heerlijke kerstrecepten.


Amarula anglaise

Recipe by LindaCourse: DessertDifficulty: Gemiddeld
Aantal

3

porties
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

Ingrediënten

 • 85 gram eidooier (ongeveer 5 stuks)

 • 45 gram suiker(vervanger)

 • 175 gram slagroom

 • 200 gram Amarula cream

Werkwijze

 • Meng met een garde de suiker(vervanger) samen met de eidooiers in een kom.
 • Doe de room samen met de Amarula cream en een scheutje vanille aroma in een pannetje en zet op medium vuur. Breng dit mengsel bijna tot aan het kookpunt (er verschijnen bubbeltjes).
 • Schenk de verwarmde room in delen over het suiker en eidooier mengsel en roer elke keer goed door.
 • Giet alles vervolgens terug in de pan en zet opnieuw op het vuur. Controleer met een thermometer de temperatuur en zorg dat deze op ongeveer 82 graden uitkomt. Blijf ondertussen het mengsel goed met de garde doorroeren.
 • Als de temperatuur 82 graden is, haal je het mengsel van het vuur en laat je de crème terug koelen. Doe de crème in een kom en dek deze af met vershoudfolie. Zet het geheel in de koelkast, totdat de crème volledig is afgekoeld en je het kan gebruiken voor het dessert.
 • Het dessert bestaat uit een laagje chocoladecake (met noten) en een laagje Amarula anglaise.
 • Het geheel top je af met een lekkere crunch. Denk aan wat crunchy chocolade muesli of een lekker (chocolade) koekje.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *