We sluiten deze advent periode af met een heerlijke kerst mugcake. Overigens ook lekker na kerst! Dus wil je rond de feestdagen de dag starten met een gezond, maar vullend ontbijtje, probeer dan eens een heerlijke gezonde mugcake.
Voor wie al een tijdje bekend is met mijn website, weet dat ik al een aantal mugcake recepten heb gedeeld. Ik vind dit namelijk een fijne afwisseling op mijn standaard bakje havermoutpap, wat ik heel vaak eet als ontbijt. Zo deelde ik al deze heerlijke koffie walnoot mugcake voor de echte koffieliefhebber en een speculoos mugcake. Meestal of ieder geval geregeld gebruik ik een basis van eiwitpoeder en havermeel. Voor deze kerst mugcake gebruikte ik echter havermeel en bloem. Hiermee is deze mugcake iets minder eiwitrijk, maar wel erg lekker!
Net als mijn eiwitpoeder, bestel ik ook mijn glutenvrij havermeel bij Myprotein in bulk. Natuurlijk kun je er ook zelf voor kiezen om havermout fijn te malen tot meel, maar ik vind dit een snelle en fijne oplossing. Zelf koop ik altijd de zakken van 2,5 kg waar ik wel een paar maanden mee vooruit kan. Maar je kunt ook zakken van 5kg kopen, als je echt een grootverbruiker bent.
Een mugcake maak je heel makkelijk en snel in de magnetron. Heb je geen magnetron, dan kun je dit recept ook in de airfryer of oven bereiden. Houd er dan wel rekening mee dat de bereidingstijd een stuk langer is.
Kerst mugcake
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie2
minutes2
minutes4
minutesIngrediΓ«nten
10 gram havermeel
20 gram bloem
1 ei
25 ml (plantaardige) melk
0.5 tl speculaaskruiden
0.5 tl bakpoeder
mini snufje zout
1 klein handje rood fruit (mag ook diepvries zijn)
Werkwijze
- Klop het ei samen met de melk los.
- Roer hier de havermeel, bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en snufje zout doorheen.
- Voeg het fruit toe en roer even door.
- Doe het beslag in een magnetron bestendige kom of mok.
- Bak de mugcake in 1.5 – 2 minuten in de magnetron.