Mini kwarktaartjes
Gezonde tussendoortjes, Ontbijt, Recepten, Taart

Mini kwarktaartjes

Na het succes van de Amarula cheesecake die ik een tijdje terug maakte, had ik ook zin in heerlijke kleine no bake cheesecakjes voor bij het ontbijt of high tea. En ik zeg high tea, want het is bijna Moederdag en dat betekent het moment om een geliefde moeder uit je omgeving in het zonnetje te zetten. Hoe kan dat nu beter, dan met het organiseren en maken van een lekkere high tea. Een high tea hoeft zeker niet ongezond te zijn. Neem bijvoorbeeld deze mini kwarktaartjes. Mega lekker en ook nog eens gemaakt met voedzame ingrediënten. En niet geheel onbelangrijk, geen toegevoegde suikers.

Gezonde kwarktaartjes

Deze mini kwarktaartjes zijn een kleine moeite om te maken, maar je geniet er groots van. De bodem bestaande uit granola, havermout, eiwitpoeder, dadenstroop en kokosolie bak je af in de oven. Hierdoor krijg je een lekkere krokante bodem. Als de bodem is afgekoeld kun je de vulling erop storten. De vulling bestaat uit vetvrije Griekse yoghurt of magere kwark, roomkaas light, gelatine en wat flavor drops vanille. Om de gezonde kwarktaartjes helemaal af te maken, verdeel je voor het serveren wat Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread over de bovenkant. Kies hiervoor de favoriete smaak van diegene die je wil verrassen. Mijn favoriet is de smaak bosbessen.

High tea

Zoals hierboven al aangegeven, zijn deze gezonde kwarktaartjes niet alleen lekker om mee te ontbijten, maar kun je ze bovenal goed serveren bij een high tea. Een high tea bestaat vaak uit een selectie van meerdere kleine hapjes, zowel zoet als hartig. Omdat je meerdere hapjes wil serveren, zijn ze vaak wat kleiner van stuk. Daarom passen deze mini kwarktaartjes dus goed bij een high tea. Zoek je op high tea op Snoepgezond, dan vind je een aantal kleine hapjes en vooral veel verschillende scone recepten.

Ga jij deze gezonde kwarktaartjes proberen?


Mini kwarktaartjes

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, High teaDifficulty: Makkelijk
Aantal

6

porties
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

4

hours 

15

minutes

Ingrediënten

  • 50 gram granola

  • 30 gram havermout

  • 10 gram eiwitpoeder of bloem

  • 2 el dadelstroop

  • 2 el gesmolten kokosolie

  • Vulling
  • 200 gram vetvrije Griekse yoghurt

  • 100 gram roomkaas light

  • 2 blaadjes gelatine

  • flavor drops vanille

  • Topping
  • 60 gram Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread van Bonne Maman

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een (siliconen) muffinvorm licht in met een beetje kokosolie of bakspray.
  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en mix tot een geheel. Ik mix eerst de droge ingrediënten kort en voeg dan de natte toe en mix opnieuw.
  • Verdeel het mengsel over de bodem van 6 muffinvormpjes en druk met de bolle kant van een lepel goed aan.
  • Schuif de muffinvorm voor 15 minuten in de oven en bak de bodem krokant. Haal uit de oven en laat goed afkoelen.
  • Week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water.
  • Klop de roomkaas samen met de Griekse yoghurt los.
  • Knijp de gelatine uit en voeg dit samen met 2 eetlepels van de vulling toe aan een pannetje en verwarm kort, totdat de gelatine is opgelost.
  • Roer de gelatine samen met wat flavor drops door de vulling. Verdeel de vulling vervolgens over de afgekoelde bodem.
  • Zet het geheel nu minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Verdeel voor het serveren de jam over de kwarktaartjes.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *