Verantwoorde Amarula cheesecake
Gezonde tussendoortjes, Recepten, Taart

Verantwoorde Amarula cheesecake

Het is januari en de feestdagen zijn achter de rug. Vaak wordt de maand januari gezien als een neerslachtige periode. Het weer is somber en koud, de volgende feestdagen of vakantieperiodes liggen nog weken vooruit in de toekomst. Deze heerlijke en verantwoorde Amarula cheesecake is de perfecte snack om een gezellig genietmomentje mee te creëren.

Wat is Amarula? 

Amarula is een heerlijke roomlikeur, gemaakt van de vrucht van de marulaboom. Daar is de merknaam dan ook van afgeleid. De vrucht is niet alleen populair onder ons, maar ook bij de Afrikaanse olifant. Zij passeren de marulabomen tijdens hun tocht over de Zuid-Afrikaanse Savannah. Onderweg genieten zij van deze heerlijke marula vrucht. Daarom wordt de marulaboom ook wel de olifantenboom genoemd en is het verhaal achter Amarula sterk verbonden met de Afrikaanse olifant. Dit is ook de reden dat we de Afrikaanse olifant terugzien in het logo. 

Hoe maak je deze heerlijke verantwoorde cheesecake? 

Voor deze verantwoorde cheesecake bestaat de basis uit Amarula, roomkaas light en vetvrije Griekse yoghurt. Dit samen zorgt voor een heerlijke, romige vulling. Omdat de Creamlikeur goed samen gaat met chocolade, gebruik ik voor de bodem heerlijke chocolade koekjes. Daarmee is deze verantwoorde Amarula cheesecake de perfecte snack om lekker van te genieten. Mijn tip aan jou: nodig een aantal vrienden of familieleden uit en geniet met elkaar van deze heerlijke cheesecake. Want samen genieten is nog veel leuker dan alleen genieten in deze periode. 

Heb je inmiddels al trek gekregen in een lekker stukje van deze taart? Lees dan snel verder en bekijk het recept. Of neem gerust een kijkje op Snoepgezond bij een van de andere heerlijke en verantwoorde recepten met Amarula.


Amarula cheesecake

Recipe by LindaCourse: TaartDifficulty: Makkelijk
Aantal

8

porties
Voorbereiding

20

minutes
Wachttijd

3

hours 
Totale tijd

3

hours 

20

minutes

Ingrediënten

  • Bodem
  • 200 gram digestive puur

  • 75 gram roomboter

  • Vulling
  • 150 ml Amarula Creamlikeur

  • 4 blaadjes gelatine

  • 500 gram roomkaas light

  • 200 gram vetvrije Griekse yoghurt

  • 100 gram suikervervanger (Sukrin)

Werkwijze

  • Smelt de roomboter in een pannetje op het vuur of in de magnetron.
  • Doe de digestive koekjes in het bakje van je keukenmachine en mix totdat alle koekjes verkruimeld zijn. Heb je geen keukenmachine? Doe de koekjes dan in een plastic zak en stamp de koekjes fijn met bijvoorbeeld een deegroller.
  • Roer de gesmolten boter door de verkruimelde koekjes.
  • Pak een springvorm van 20cm en bekleed de bodem met bakpapier. Voeg de koekjes samen met de gesmolten boter toe. Druk de koekjes goed aan op de bodem. Gebruik hiervoor de achterkant van een lepel.
  • Zet de springvorm in de koelkast.
  • Ga ondertussen aan de slag met de vulling. Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
  • Voeg de Amarula Cream toe aan een pannetje en verwarm dit kort op het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg dit toe aan de Amarula. Roer de gelatine door de Amarula, totdat alles is opgenomen. Haal het pannetje daarna van het vuur.
  • Voeg de roomkaas samen met de Griekse yoghurt en de suikervervanger toe aan een kom en roer tot een glad beslag.
  • Voeg hieraan de Amarula Cream toe en roer met een spatel totdat alles goed is opgenomen.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel hierop de vulling. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.
  • Dek de springvorm af met aluminiumfolie en zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Verdeel de verantwoorde Amarula cheesecake in 8 gelijke stukken.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

1 Comment

  1. Leuk bedacht hoor maar voor mij is het nog steeds niet verantwoord, want het gaat gegarandeerd allemaal op en mijn mond in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *