Bbq pizzabroodjes
Hartig, Recepten

Bbq pizzabroodjes

Wie is er niet dol op pizza?! Ik in ieder geval wel! In de kerstvakantie testte ik deze geweldige bbq pizzabroodjes uit. Het zijn heerlijke, zachte broodjes gevuld met bbq saus, kaas en salami. Echt de perfecte snack voor bij de borrel. En ja, ook in januari ga ik gewoon door met lekker borrelen in het weekend 😉

Wat is de basis van een lekker pizzabroodje?

Vaak wordt een pizzabroodje gemaakt met pizzadeeg als basis. In dit recept is dat echter niet het geval. Voor de basis van dit heerlijke pizzabroodje heb ik briochedeeg gebruikt. Briochedeeg is een zacht brooddeeg, perfect geschikt voor het maken van deze heerlijke bbq pizzabroodjes. Naast het zachte brooddeeg heb je maar een paar andere ingrediënten nodig om deze heerlijke snack te maken.

In dit recept heb ik gekozen voor bbq saus van Remia, geraspte kaas en salami. Maar je kunt uiteraard heel goed een eigen twist aan dit recept geven en zodoende pizzabroodjes maken die je zelf heel lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan tomatensaus of pesto als basis, of rauw ham en blauwe kaas als topping.

Verantwoord recept?

Wellicht verwacht je van mij dat ik een verantwoord recept voor pizzabroodjes zou delen, maar niets is minder waar helaas 🙂 Als het gaat om comfort food, want dat is pizza in mijn ogen, dan pak ik graag goed uit! Dus geen verantwoorde versie, maar gewoon een versie om lekker van te genieten!

Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder! Of klik hier voor andere heerlijke borrelrecepten op Snoepgezond.


Bbq pizza rolls

Recipe by LindaCourse: BorrelDifficulty: Gemiddeld
Aantal

8

broodjes
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

2

hours 

20

minutes

Ingrediënten

  • 250 gram bloem

  • 4 gram gist

  • 4 gram zout

  • 5 gram suiker(vervanger)

  • 35 gram roomboter

  • 125 ml lauwwarme melk

  • 25 ml lauwwarm water

  • Vulling
  • 50 gram bbq saus

  • 100 gram salami

  • 100 gram geraspte kaas

Werkwijze

  • Meng de gist met het lauwwarme water. Laat dit 10 minuten staan, totdat de gist geactiveerd is.
  • Doe alle ingrediënten voor het deeg (behalve de boter) in de kom van je mixer en mix op lage stand tot een samenhangend deeg.
  • Verhoog de snelheid naar medium. Voeg in delen de boter toe, totdat alles is opgenomen en het deeg mooi loskomt van de kom.
  • Doe het deeg in een kom, dek deze af met een vochtige theedoek en zet een uur op een warme plek om het deeg te laten rijzen.
  • Haal het deeg uit de kom. Strooi wat bloem op je aanrecht en rol het deeg uit tot een rechthoek.
  • Smeer het deeg in met de bbq saus, strooi hierover de geraspte kaas en leg hierop de plakjes salami.
  • Rol het deeg vanaf de korte zijde op tot een dikke rol. Snijd de rol in 8 gelijke plakjes.
  • Pak een ovenschaal en vet deze een klein beetje in. Leg hierin de 8 rolletjes en zorg ervoor dat er ongeveer 2 cm ruimte tussen de rolletjes zit.
  • Dek de ovenschaal af met een vochtige theedoek en laat het geheel nog 30 minuten op een warme plek rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Bestrijk de broodjes vlak voor het bakken eventueel met een klein beetje losgeklopt ei.
  • Bak de pizzabroodjes in 30 minuten goudbruin af. Laat de broodjes wel iets afkoelen voor het eten.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *