Amandel baked oats
Ontbijt, Recepten

Amandel baked oats

De laatste tijd heb ik de baked oats trend weer helemaal ontdekt. Het is voor mij echt een ideale mealprep voor het ontbijt. Op snoepgezond deelde ik eerder al een aantal varianten, waaronder een heerlijk recept voor banaan chocolade baked oats. Maar na de hype rondom de amandel croissant, die ik overigens heerlijk vind, kon ik het niet laten om een amandel baked oats variant te proberen. En met succes! Dit heerlijke ontbijtje ga ik zeker vaker op tafel zetten.

Baked oats oftewel gebakken havermout

Je kunt baked oats zowel warm als koud eten. En dat maakt dit recept ideaal als mealprep. Bak ‘s avonds de havermout in de oven en bewaar het in de koelkast tot de volgende ochtend. Je kunt het dan koud eten of even kort opwarmen in de magnetron. Zelf serveer ik er bijvoorbeeld wat kwark en vers fruit bij. Dit recept is voldoende voor meerdere porties, dus dat betekent dat je meteen voor een aantal dagen ontbijt klaar hebt staan. Ideaal als je net als ik ‘s ochtends weinig tijd hebt om je ontbijt klaar te maken.

Gezond ontbijten met havermout

Bij het bedenken van (ontbijt)recepten probeer ik er altijd op te letten dat er ook voldoende eiwitten in zitten. Omdat ik geregeld sport, vind ik het prettig dat mijn maaltijden hoog in eiwitten zijn. Daarom voegde ik ook eiwitpoeder aan dit recept toe. Heb je geen eiwitpoeder in huis, gebruik dan extra havermout en/of bloem. Het is geen noodzakelijk onderdeel van dit recept, maar voegt wel een klein beetje extra smaak toe. Met dit recept krijg je in ieder geval ook voldoende vezels uit de banaan en havermout binnen. Daarnaast is het ook echt genieten door de heerlijke amandelvulling.

Ga jij de amandel baked oats proberen?


Amandel baked oats

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

porties
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

40

minutes

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen

  • 175 gram havermout

  • 250 ml (plantaardige) melk

  • 75 gram eiwitpoeder

  • 1 tl bakpoeder

  • Amandelvulling
  • 50 gram amandelmeel

  • 75 gram amandelpasta

  • 3 el syrup gold van Sukrin

  • 75 ml (plantaardige) melk

  • amandelschaafsel

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een vierkante ovenschaal in met een beetje bakspray.
  • Doe de bananen samen met de melk in een blender en mix tot een gladde massa.
  • Pak een kom en meng hierin de droge ingrediënten. Schenk hierop de natte ingrediënten en roer alles met een spatel tot een glad beslag.
  • Pak een schone kom en meng hierin alle ingrediënten voor de amandelvulling met een spatel.
  • Stort het beslag in de ovenschaal en schenk hierop de amandelvulling. Swirl de amandelvulling door het beslag en strijk de bovenkant glad. Strooi wat amandelschaafsel over de bovenkant.
  • Schuif de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de havermout gaar is. De prikker komt er zo goed als schoon uit (het mag nog wel een klein beetje plakkerig zijn).
  • Bewaar de havermout eventueel afgedekt voor maximaal 2-3 dagen in de koelkast.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *