Chocolate Protein Pudding
Ontbijt, Recepten

Chocolate Protein Pudding

Sinds begin dit jaar ben ik bezig met een soort voedingsschema. Dit is geen dieet of een heel strak schema, maar het is meer een richtlijn om mijn macro’s beter op elkaar af te stemmen en vooral voldoende eiwitten binnen te krijgen. Ik vind het namelijk ontzettend fijn om aan krachttraining te doen en daarin vooruitgang te boeken. En daarbij spelen eiwitten een grote rol. Mijn ontbijt is op dit moment niet heel veel anders dan normaal, alleen let ik er extra goed op dat mijn ontbijt voldoende eiwitten bevat. Dit los ik op door bijvoorbeeld aan mijn havermoutpap een schepje eiwitpoeder te voegen. Af en toe vind ik het ook heerlijk om te ontbijten met chiapudding en kwark en dit kun je dus ook heel makkelijk omtoveren naar een eiwitrijke variant. Vandaag deel ik dan ook het recept voor chocolate protein pudding met jullie.

Chiapudding is een heel makkelijk ontbijt, dat je de avond van tevoren al binnen een paar minuten hebt gemaakt en een nachtje in de koelkast laat staan. Ideaal als ontbijt to go dus! Deze chocolate protein pudding heb ik gemaakt met mijn favoriete chocolade eiwitpoeder in de smaak snickers. Maar je kunt natuurlijk iedere smaak eiwitpoeder kiezen, die jij lekker vindt. In het recept gaat sowieso ook wat cacaopoeder, waardoor de chocoladesmaak goed naar boven komt. Van tevoren was ik wel wat sceptisch, bang dat er een chemische smaak zou overheersen, maar dat viel meer dan mee. Dit ontbijtje komt in mijn favorieten lijstje te staan en gaat zeker vaker gemaakt worden. Ik serveerde de chocolade chiapudding met skyr vanille en banaan en dat paste er perfect bij.

Wil je liever chiapudding zonder eiwitpoeder? Bekijk dan eens dit recept voor kiwi chiapudding.


Chocolate Protein Pudding

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijdminutes
Totale tijd

2

hours 

Ingrediënten

  • 50 gram chiazaad

  • 250 ml (plantaardige) melk

  • 20 gram eiwitpoeder (chocolade)

  • 1 tl cacaopoeder

Werkwijze

  • Meng de chiazaad samen met de melk, roer goed door. Voeg de cacaopoeder en eiwitpoeder toe en roer goed door elkaar.
  • Zet dit een nachtje in de koelkast (in een afgesloten pot), maar minimaal 2 uur.
  • Haal uit de koelkast en roer goed door.
  • Verdeel de chiapudding over 2 schaaltjes en serveer met kwark en fruit naar keue.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *