Apple Pie Oats
Ontbijt, Recepten

Apple Pie Oats


Laatst mocht ik de heerlijke kant-en-klare havermout van GruntenVeggieOats proberen. Deze is er in vier verschillende smaken: carrot cake, apple pie, banana pecan pie en red velvet brownie. Nu maak ik zelf al graag carrot cake of brownie oats, maar apple pie oats met verstopte groente had ik nog niet eerder zelf gemaakt. En dus ging ik aan de slag met mijn eigen recept.

Nu zijn jullie natuurlijk heel benieuwd welke groente er dan in dit heerlijke havermout ontbijtje zit? BLOEMKOOLRIJST! Wat een geweldige ontdekking. Ik heb nu standaard 1 of 2 zakken bloemkoolrijst van Bonduelle in de vriezer liggen. Een ideale basis van je havermoutpap of smoothie. Zo maakte ik ook deze protein smoothie met chocolade met bevroren bloemkool. Misschien denk je nu dat bloemkool in je havermoutpap of smoothie echt niet lekker kan zijn, maar niets is minder waar. Bloemkool is van zichzelf neutraal van smaak en neemt dus makkelijk andere smaken op. Dus voegde ik aan dit recept kaneel en eiwitpoeder toe en zijn dit de smaken, die je terug proeft.

Dit is dus met recht apple pie oats te noemen. En je kunt zelf nog helemaal uitpakken met verschillende toppings of toevoegingen, zoals rozijnen, kokosflakes, noten, etc. Zelf voeg ik aan deze apple pie oats graag een handje rozijnen toe.

Nog meer inspiratie voor een ontbijtje met groente?


Apple Pie Oats

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

1

minute
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

11

minutes

IngrediΓ«nten

  • 30 gram havermout

  • 100 gram bloemkoolrijst

  • 200 ml kokosdrink

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl vanille essence of 1/2 schepje vanille eiwitpoeder

  • toppings naar keuze

  • 1/2 appel + kaneel + scheutje ahornsiroop

Werkwijze

  • Voeg alle ingrediΓ«nten, behalve de eiwitpoeder, toe aan een pannetje en zet op laag-medium vuur.
  • Laat de havermoutpap ongeveer 10 minuten koken/pruttelen. Roer af en toe even door.
  • Zet het vuur uit en roer nu eventueel de eiwitpoeder door de pap.
  • Snijd de appel in blokjes en bak samen met wat kaneel en een scheutje ahornsiroop ongeveer 2-3 minuten in een pan.
  • Schenk de pap in een kom en maak af met de gebakken appel en eventueel andere toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *