Gezonde zwarte bonen brownie
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Gezonde zwarte bonen brownie

Op z’n tijd kijk ik echt uit naar een lekker stukje brownie. Bij voorkeur een heerlijke chewy variant. Maar helaas is een stukje brownie verre van een gezond tussendoortje. Om toch vaker te kunnen genieten van een lekkere chewy brownie, probeerde ik een meer gezondere variant uit. En dat werd deze gezonde zwarte bonen brownie.

Ja je leest het goed: een brownie op basis van zwarte bonen. De zwarte bonen zorgen voor een heerlijke chewy structuur. Daarnaast proef je de smaak van de bonen echt niet terug, doordat je ook andere smaakmakers en zoetstoffen aan het recept toevoegt. Durf je het niet aan om zwarte bonen als basis te gebruiken, bekijk dan zeker het recept voor zoete aardappel brownie. De combinatie zoete aardappel en dadels zorgt voor een mega sticky brownie, waardoor deze gezonde brownie heel erg lijkt op de chewy brownie met suiker. Een gezonde brownie dus, waar je graag je tanden in wilt zetten. 

De smaakmakers en zoetstoffen in deze gezonde zwarte bonen brownie komt van banaan en dadels. Zelf vind ik deze twee producten super fijn om als zoetmiddel in mijn recepten te gebruiken. Hoe rijper de banaan, hoe zoeter de brownie wordt.

Durf jij het aan om dit gezonde tussendoortje te proberen?


Gezonde zwarte bonen brownie

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

16

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

32

minutes
Totale tijd

42

minutes

IngrediΓ«nten

  • 400 gram zwarte bonen (uitgelekt)

  • 2 rijpe bananen

  • 2 eieren

  • 50 ml (plantaardige) melk

  • 60 gram dadels

  • 75 gram bloem

  • 60 gram cacaopoeder

  • 2 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 50 gram pure chocolade stukjes

  • optioneel: amandelschaafsel

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.
  • Laat de dadels 5 minuten weken in heet water.
  • Voeg de dadels samen met de bananen, melk en bonen toe aan een blender en mix tot een gladde massa.
  • Voeg de droge ingrediΓ«nten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Stort het beslag in de bakvorm, strijk de bovenkant glad en strooi er eventueel wat amandelschaafsel over.
  • Bak de brownie ongeveer 32 minuten. Controleer met een prikker of de brownie gaar is.
  • Laat de brownie minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen, haal daarna voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
  • Snijd de brownie in 12-16 stukjes en bewaar maximaal 4 dagen in een afgesloten trommel in de koelkast.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *