Stroopwafel bananenbrood
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Stroopwafel bananenbrood

Een bananenbrood was één van de eerste recepten op snoepgezond, namelijk deze carrotcate bananenbrood. Met het maken van gezonde tussendoortjes is het namelijk allemaal begonnen. En na al die jaren is een bananenbrood nog altijd één van m’n favoriete gezonde tussendoortjes. Dit keer besloot ik te variëren met karamel en stroopwafel. Zo ontstond dit heerlijke stroopwafel bananenbrood.

De karamelsmaak heeft dit bananenbrood natuurlijk niet alleen te danken aan de stroopwafel of stroopkoeken, maar ook door eiwitpoeder van Myprotein in de smaak salted karamel. Door eiwitpoeder aan dit gezonde bakrecept toe te voegen, krijg je net wat extra eiwitten binnen. En daarnaast zorgt het altijd voor een heerlijke smaak. Let op: als je eiwitpoeder gebruikt, zie je dit wel terug aan de structuur van je bananenbrood. Het bananenbrood is dan iets droger van structuur dan als je alleen bloem gebruikt. Zelf los ik dit op door 2 eetlepels zonnebloemolie aan het beslag toe te voegen.

Toen ik dit bananenbrood met stroopwafel ging bakken had ik alleen stroopkoekjes in huis. Maar dat maakt dit recept niet minder lekker! Je kunt in dit recept dus kiezen voor stroopkoeken of stroopwafels: allebei erg lekker. Doordat je maar een paar kleine stroopwafeltjes of stroopkoekjes nodig hebt voor dit recept, blijft een plakje van dit bananenbrood gewoon verantwoord en gezond. Ga jij dit gezonde tussendoortje proberen?


Stroopwafel bananenbrood

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

45

minutes
Totale tijd

55

minutes

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen

  • 3 eieren

  • 175 gram (spelt)bloem

  • 50 gram eiwitpoeder salted karamel

  • 2 el zonnebloemolie

  • 2 el suikervrije siroop/honing/agave/ahornsiroop

  • 1.5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 3 stroopwafeltjes + 1 extra voor bovenop

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Mix de bananen samen met de eieren, olie en siroop in een keukenmachine of met een staafmixer tot een glad beslag.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Snijd de stroopwafeltjes in kleine stukjes en roer door het beslag.
  • Stort het beslag in de cakevorm en strooi de kruimels van 1 stroopwafel over de bovenkant.
  • Schuif het bananenbrood voor ongeveer 40-45 minuten in de oven. Controleer met een prikker of je bananenbrood gaar is en haal uit de oven.
  • Laat het bananenbrood minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
  • Snijd het bananenbrood in 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast (maximaal 4-5 dagen).

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *