Pompoen Wentelteefjes
Ontbijt, Recepten

Pompoen Wentelteefjes

Zodra de herfst intreed en de pompoenen weer te koop zijn, word ik een extra blij mens. Pompoen is namelijk een heerlijke groente om te verwerken in ontbijtrecepten of gezonde tussendoortjes. Wat denk je bijvoorbeeld van deze pompoencake of deze heerlijke pompoenwafels? Twee van mijn favoriete recepten met pompoen, totdat ik pompoen wentelteefjes ontdekte! Wentelteefjes op zich zijn al super lekker, maar deze variant met pompoen en pumpkinspice kruiden is echt geweldig.

Het komt niet zo vaak voor dat ik een restje brood over heb, maar als dit wel het geval is dan maak ik er super graag wentelteefjes van. Want het fijne aan wentelteefjes is dat je hier niet perse vers brood voor nodig hebt. In tegendeel, brood van een paar dagen oud is juist een aanrader! Dus heb je nog wat ‘oud’ brood liggen, gooi dit dan niet weg en maak deze pompoen wentelteefjes. Zo vind ik deze eiwitrijke wentelteefjes ook heerlijk en de ideale manier om extra eiwitten binnen te krijgen. Maar deze wentelteefjes met pompoen is het perfecte weekend ontbijtje om extra groente binnen te krijgen. Geloof me, dit wil je een keer proberen!

Heb je geen zin om zelf pompoenpuree te maken (lees pompoen snijden, schillen en koken). Koop dan kant-en-klare pompoenpuree in de supermarkt. Je moet hier wel voor naar het schap met babyvoeding. Je vindt hier kleine potjes (4+ maanden) van 125 gram met alleen pompoenpuree als ingrediënt.

Ben je op zoek naar nog meer gezonde ontbijtinspiratie of lekkere en gezonde tussendoortjes. Neem dan gerust een kijkje op snoepgezond. Je vindt er diverse lekkere en gezonde recepten. Zoek op pompoen en je vindt alle recepten met pompoen, van ontbijt tot snack of een heerlijke soep.


Pompoen Wentelteefjes

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

5

minutes
Totale tijd

10

minutes

Ingrediënten

  • 50 gram pompoenpuree

  • 1 eiwit

  • 1 el bloem

  • 50 ml (plantaardige) melk

  • 1 tl pumpkinspice kruiden

  • 2 bruine boterhammen

Werkwijze

  • Klop het eiwit samen met de melk en pompoenpuree los. Voeg hieraan de bloem en pumpkinspice kruiden toe en klop tot een beslag.
  • Week de boterhammen aan beide kanten in het beslag en zorg dat de boterhammen het beslag goed opnemen.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur en smelt hierin een klein beetje boter. Bak de boterhammen aan beide kanten goudbruin (zo’n 2-3 minuten per kant).
  • Serveer de wentelteefjes met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *