Ik weet niet meer precies hoe ik op het idee kwam, maar ineens stond ik in de keuken deze heerlijke broodjes te maken. Het deeg lijkt een beetje op brioche deeg, maar toch net een tikkeltje anders. Brioche maak ik zelf erg graag, maar dit keer wilde ik wat anders proberen en verwerkte ik pompoen in het deeg en de vulling. Ik was in het begin een beetje sceptisch over de uitvoering, maar deze pompoen kaneelbroodjes kwamen perfect uit de oven rollen.
Je moet helaas wel wat geduld hebben om van deze broodjes te kunnen genieten, want bij elkaar moet het deeg ongeveer 2 uur rijzen en daarna staan de broodjes nog zo’n 35 minuten in de oven. Door suikervrije suiker van Sukrin te gebruiken en een minimale hoeveelheid boter, zijn deze pompoen kaneelbroodjes een stuk verantwoorder. Daarom heb ik er met een gerust hart van gesnoept en lekker genoten. Het is dat het maken ervan een paar uurtjes in beslag neemt, anders zouden deze broodjes denk ik wel wekelijks uit mijn oven rollen.
Mocht je in het weekend lekker de tijd hebben, probeer dan een keer deze mega lekkere pompoen kaneelbroodjes te maken. Succes gegarandeerd! Of heb je niet zoveel tijd en geduld? Probeer dan eens deze snelle pompoenbroodjes of kaneelbroodjes.
Pompoen Kaneelbroodjes
Course: OntbijtDifficulty: Gemiddeld16
broodjes2
hours15
minutes35
minutes2
hours50
minutesUit het recept haal je ongeveer 12-16 broodjes, afhankelijk van de grootte.
IngrediΓ«nten
350 gram bloem
50 gram Sukrin Gold suikervervanger
100 gram pompoenpuree
45 gram (plantaardige) boter (op kamertemperatuur)
1 zakje gist
150 ml (plantaardige) melk
1 tl pumpkinspice kruiden
- Vulling
100 gram pompoenpuree
30 gram (plantaardige) boter (op kamertemperatuur)
2 el Sukrin Gold suikervervanger
1 el kaneel
Werkwijze
- Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist hier in op. Laat ongeveer 10 minuten staan.
- Meng de droge ingrediΓ«nten in een keukenmachine met deeghaak of in een kom als je met de hand gaat kneden.
- Voeg nu de boter, pompoenpuree en melk/gist toe en kneed ongeveer 10 minuten op de medium stand van de keukenmachine tot een zacht en rekbaar deeg. Met de hand kneden duurt een stuk langer.
- Dek de kom af met een schone en vochtige theedoek en laat het deeg op een warme plek een uur rijzen, tot het volume is toegenomen.
- Haal het deeg uit de kom en kneed kort met je handen door. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 1-2 cm centimeter dik.
- Meng de ingrediΓ«nten voor de vulling in een kom goed door elkaar.
- Verdeel de vulling over het deeg en laat de randen vrij. Rol het deeg vanaf de lange zijde strak op. Snijd het deeg in 16 gelijke plakken.
- Vet een ovenschaal in en leg de plakjes deeg in de schaal. Laat de broodjes nog een keer een uurtje rijzen op een warme plek.
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven in ongeveer 35 minuten af.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat de broodjes iets afkoelen, totdat je ervan kunt eten. Een klein beetje warm zijn ze erg lekker.