Tonijnsalade
Hartig, Recepten

Tonijnsalade

We doen het allemaal weleens, kiezen voor het gemak van kopen in plaats van iets zelf maken. Ook ik doe dat weleens. Echter vind ik een zelfgemaakte tonijnsalade vele malen lekkerder dan kant en klaar kopen. En met dit makkelijke recept zet ook jij in een handomdraai een lekkere tonijnsalade op tafel.

Zelf eet ik de tonijnsalade graag op brood bij de lunch, maar deze salade is ook erg lekker op de borrelplank. Het voordeel van een zelfgemaakte salade is ook dat je weet welke ingrediënten erin zitten. Als je goed kijkt op de verpakking van een kant en klare salade dan schrik je soms van de hoeveelheid ingrediënten. Tien verschillende is geen uitzondering maar eerder regel. Voor deze vers gemaakte salade heb je maar 5 ingrediënten nodig (en vier zou ook nog kunnen). Dat klinkt een stuk beter toch?

Hoewel ik geregeld kies voor kant en klaar beleg uit de supermarkt, besteed ik ook graag aandacht aan het maken van mijn lunch. Eerder deelde ik al een van mijn favoriete sandwiches met gegrilde kip. In de beschrijving van dit recept gaf ik ook aan hoe je deze lunch mee kunt nemen naar je werk. Dus ook deze homemade tonijnsalade kun je prima meenemen naar je werk.

Wat ik ook graag doe is deze salade als basis gebruiken voor een maaltijdsalade. Voeg dan nog wat van je favoriete salademix toe en/of gekookte pasta en je heb een prima maaltijdsalade. Ik zorg er altijd voor dat ik een blikje tonijn in de kast heb staan, want ik vind het dus ook ideaal om er spontaan een salade mee te maken voor als ik nog wat restjes over heb.


Tonijnsalade

Recipe by LindaCourse: Lunch, BorrelplankDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes
Totale tijd

5

minutes

Ingrediënten

  • 125-150 gram tonijn uit blik (op water en uitgelekt gewicht)

  • 1 grote augurk

  • 1/4 rode ui (of sjalot)

  • 2 el mayonaise

  • 1 el kwark

  • sriracha saus

  • peper en zout naar smaak

Werkwijze

  • Maak het blikje tonijn voorzichtig open en laat het vocht weglopen.
  • Snijd de augurk en rode ui in hele fijne kleine stukjes.
  • Meng dit samen met de mayonaise en kwark tot een lekkere salade. Voeg indien gewenst nog wat extra mayonaise en/of kwark toe.
  • Voeg de sriracha saus, peper en zout naar smaak toe.

Notes

  • Bewaar de tonijnsalade in de koelkast. Dan is het de volgende dag ook nog lekker.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *