Banaan dadelcake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Banaan dadelcake

Het nieuwe schooljaar begin ik gelijk goed met een heerlijk, gezond tussendoortje: banaan dadelcake. En met de start van een nieuw schooljaar begint ook meteen de drukte weer. Zeker de eerste twee weken maak ik lange dagen. Dan is het dus erg fijn als ik snel kan grijpen naar een gezond tussendoortje of ontbijt to go.

De basis van deze gezonde cake lijkt heel erg op een bananenbrood. In dit recept heb ik echter gekozen voor een combinatie tussen havermeel en amandelmeel en voegen we kleine stukjes dadel toe aan het beslag. Dit zorgt voor een licht zoete en luchtige cake. Zelf ben ik geen enorme zoetekauw en dus heb ik ervoor gekozen om geen suiker of een suikervervanger toe te voegen aan dit recept. Vind je dit wel lekker, voeg dan gerust wat suiker of een suikervervanger toe aan het beslag. En ook met het meel kun je heel goed zelf variëren.

Wat de banaan dadelcake extra lekker maakt, is een laagje pindakaas 🙂 Maak van je snack of ontbijt (to go) dus echt een feestje en voorzie de gezonde cake van een klein laagje pindakaas. Ben je een echte liefhebber van bananenbrood en/of pindakaas? Neem dan zeker ook een kijkje bij een van de andere gezonde tussendoortjes op Snoepgezond. Of duik meteen de keuken in om deze heerlijke banaan dadelcake te proberen!


Banaan dadelcake

Recipe by LindaCourse: Geen categorie
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

45

minutes
Totale tijd

55

minutes

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen

  • 3 eieren

  • 125 gram havermeel

  • 50 gram amandelmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 75 gram dadelstukjes

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Voeg de banaan samen met de eieren tot aan een mixer en mix tot een glad geheel.
  • Doe alle droge ingrediënten (behalve de dadelstukjes) in een kom en schenk hierop de natte ingrediënten en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Schep als laatste de dadelstukjes (of snijd grotere dadels in kleine stukjes) met een spatel door het beslag.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif het bakblik voor ongeveer 45-50 minuten in de oven.
  • Controleer met een prikker of de cake gaar is. Als de prikker schoon is, kun je de cake uit de oven halen en minimaal 15 minuten in de vorm laten afkoelen.
  • Haal de cake daarna voorzichtig uit de vorm en laat verder helemaal afkoelen. Snijd de cake in 10 plakken en bewaar ze in een afgesloten trommel maximaal 3-4 dagen op een koele en droge plek.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *