Nog altijd ontbijt in het weekend vaak met pannenkoeken of wafels. Een echte traktatie vind ik zelf. Om ervoor te zorgen dat het niet gaat vervelen, probeer ik vaak een nieuw recept of variant. Afgelopen week probeerde ik deze rode vruchten pannenkoeken. Een schot in de roos, dus ik besloot om het recept met jullie te delen.
Ik vind het altijd leuk om met de ingrediΓ«nten voor het pannenkoekenbeslag te variΓ«ren. Dit keer ging ik voor een basis van karnemelk, bloem en havermeel. Super luchtige en fluffy pannenkoeken, maar toch met wat extra vezels van de havermeel. De toevoeging van rode vruchten zorgt voor een lekkere frisse smaak. Zo is het heerlijk genieten op de zondagochtend. Havermeel kun je heel makkelijk zelf maken door havermout te malen. Maar ben je net als ik βluiβ π en koop je liever havermeel, ga dan voor de glutenvrije havermeel van Myprotein. Je koopt dit in bulk, bijvoorbeeld een verpakking van 2,5 kg. Daar doe je dus lekker lang mee.
Voor deze heerlijke en gezonde rode vruchten pannenkoeken heb je uiteraard wat (vers) rood fruit nodig. Kies voor een combinatie, die jij lekker vindt of wat je in huis hebt. Meestal heb ik in de diepvries altijd wel een zak met rood fruit liggen. Ideaal om toe te voegen aan deze gezonde pannenkoeken, maar ook lekker in bijvoorbeeld een smoothie. Meestal bevat een zak rood fruit aardbeien, blauwe bessen, kersen, frambozen en rode bessen. Kies je liever voor vers fruit, neem dan een combinatie van blauwe bessen, frambozen en rode bessen. Allemaal nu nog vers in de supermarkt te verkrijgen.
Wil je meer inspiratie voor gezonde pannenkoeken? Zoek dan op snoepgezond naar pannenkoeken of pancakes.
Rode vruchten pannenkoeken
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk2
porties10
minutes20
minutes30
minutesIngrediΓ«nten
50 gram havermeel
50 gram (spelt)bloem
1 ei
200 gram karnemelk
1 tl bakpoeder
0.5 tl baking soda
5 ml olie
1 el Sukrin Gold suikervervanger
75 gram rood fruit (diepvries)
Werkwijze
- Klop het ei samen met de olie en karnemelk los.
- Roer met een garde de droge ingrediΓ«nten door het beslag.
- Schep als laatste het rood fruit met een spatel door het beslag.
- Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur en smelt hierin een klein beetje boter of olie.
- Maak drie kleine hoopjes beslag ter grootte van een eetlepel in de pan.
- Bak de pannenkoeken in ongeveer 3 minuten op laag vuur aan beide kanten bruin.
- Herhaal bovenstaande stappen totdat al het beslag op is. Ik haalde ongeveer 18 pannenkoekjes uit het beslag.