Tomatenrisotto
Hartig, Recepten

Tomatenrisotto


Via de Greenfoodlab kreeg ik de mogelijkheid om honingtomaten van Looye kwekers te proberen. Zij daagden mij uit om hier een lekker recept mee te ontwikkelen. En dat werd deze tomatenrisotto. Een leuk weetje om mee te beginnen.. al zolang ik me kan herinneren vind ik tomaten niet lekker. Niet om zo op te eten, maar ook niet als basis van een pastasaus of als soep. Ik moest er echt niks van hebben. De laatste jaren probeer ik mezelf hier echter overheen te zetten en probeer ik steeds vaker iets te eten waar tomaten in verwerkt zit.

Zo begon ik met een paprika tomatensoep. Waar in verhouding net iets meer paprika zit dan tomaten. Deze soep vond ik verrassend lekker en maak ik sindsdien regelmatig. Inmiddels durfde ik het ook aan om in andere gerechten tomaat te verwerken. Zo begon ik met een maaltijdpakket lasagne. Ook dit beviel verrassend goed en maak ik nu geregeld. Lekker makkelijk, omdat je precies genoeg ingrediënten in huis hebt en ik er meteen meerdere keren van kan eten. Vaak vries ik ook een portie in voor later, want dat kan met lasagne ook prima.

Maar even terug naar deze tomatenrisotto. Door de Greenfoodlab en Looye kwekers werd ik dus uitgedaagd om met de zoete honingtomaten aan de slag te gaan. Meteen moest ik denken aan een risotto. Ook een favoriet, want je kan hier alle kanten mee op qua smaakcombinaties en ingrediënten. Risotto is wel een gerecht waar je je aandacht bij moet houden bij het klaarmaken, maar verder is het helemaal niet zo ingewikkeld als vaak wordt gedacht. Ik gebruik in de risotto altijd kaas, variërend van Parmezaanse kaas tot blauwe kaas en deze keer ging ik voor ricotta. Heerlijk romig in combinatie met de zoete tomaten.

Je kan ervoor kiezen om deze risotto vegetarisch te houden, maar ik koos ervoor om een spiraalworst van de Holyhoeve erbij te serveren. Het zoutige van de worst past goed bij de romige risotto en haalt wat mij betreft het gerecht net iets omhoog. Ben je benieuwd naar het makkelijke recept? Lees dan snel verder.


Tomatenrisotto

Recipe by LindaCourse: DinerDifficulty: Gemiddeld
Aantal

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totale tijd

25

minutes

Ingrediënten

  • 250-300 gram risottorijst

  • 400 gram tomatenblokjes

  • 2 sjalotten

  • 2 tenen knoflook

  • 100 gram ricotta

  • 1 liter bouillon

  • 2 bakjes honingtomaten

  • optioneel: 1 spiraalworst (ongeveer 500 gram)

Werkwijze

  • Rooster de tomaten in de oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten of op 180 graden in de airfryer voor 10 minuten.
  • Snijd de sjalotten en knoflook fijn.
  • Bak de sjalotten en knoflook ongeveer 2 minuten aan in de pan. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee.
  • Schenk een deel van de bouillon erbij, zodat de rijst lekker onder staat. Dek de pan af met een deksel en laat op laag vuur garen.
  • Voeg telkens een nieuwe scheut bouillon toe als de vorige is ingekookt. Herhaal dit totdat de rijst ongeveer 16 minuten heeft gekookt.
  • Na 10 minuten voegde ik de tomaten blokjes toe en roerde dit erdoor. Laat dit lekker mee koken.
  • Als de risotto gaar is, roer je de ricotta erdoor. Je krijgt een heerlijke romige structuur.
  • Serveer je er de spiraalworst bij? Bak deze dan ongeveer 15 minuten op medium vuur aan beide kanten bruin.
  • Serveer de risotto met de tomaten en de worst.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *