Broodkrans met Camembert
Hartig, Kerst, Recepten

Broodkrans met Camembert

De kerstperiode en de feestdagen associeer ik echt met comfort food. Ik vind het dan ook heerlijk om wat vaker zelf brood te bakken. In alle soorten en maten, bijvoorbeeld een brioche met cranberry of dus deze broodkrans met camembert. Omdat brood bakken niet iets is wat iedereen dagelijks doet, wilde ik graag een makkelijke variant maken met behulp van een broodmix uit de supermarkt.

Bij Lidl kocht ik een mix voor speltbrood en bereidde deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. In plaats van een gewone broodvorm, verdeelde ik het deeg in 9 gelijke bolletjes. Hiermee maakte ik een perfecte broodkrans met in het midden ruimte voor een bakje camembert. Zo krijg je een fantastisch borrelbrood, waar iedereen zijn eigen stukje vanaf kan plukken en lekker kan dopen in de gesmolten kaas. Alleen al de gedachte hieraan tijdens het uittypen van dit recept, maakt dat ik dit brood zeker weer op tafel ga zetten met de feestdagen!

Het is een zeer toegankelijk recept en als je de aanwijzingen in dit recept en op de verpakking van je broodmix volgt, kan het bijna niet misgaan. Want ik gun het iedereen om te genieten van een heerlijke broodkrans met camembert. Ik weet zeker dat je gasten versteld zullen staan! Dus ga je lekker borrelen met de feestdagen en ben je nog op zoek naar het perfecte borrelbrood, probeer dan eens dit recept.


Broodkrans met Camembert

Recipe by LindaCourse: Borrel, LunchDifficulty: Gemiddeld
Aantal

9

broodjes
Voorbereiding

1

hour 

30

minutes
Baktijd

45

minutes
Totale tijd

2

hours 

15

minutes

IngrediΓ«nten

  • 1 pak broodmix naar keuze

  • 1 camembert

  • 2 tenen knoflook

  • takjes verse tijm

  • peper/zout naar smaak

  • optioneel: wat honing

Werkwijze

  • Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en kneed minimaal 10 minuten op medium stand in je keukenmachine. Kneed je met de hand? Houd dan minimaal 15 minuten aan.
  • Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen op een warme plek.
  • Kneed het deeg na het rijzen door en verdeel in 9 gelijke bolletjes (Γ  ongeveer 90 gram per stuk). Rol elk bolletje ‘strak’ op en leg in de vorm van een krans op de bakplaat, bekleed met bakpapier. Zet het doosje van de camembert in het midden en verdeel de bolletjes er omheen.
  • Dek de bolletjes af met een vochtige theedoek en laat weer 45 minuten rijzen op een warme plek.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodkans, met het lege camembert doosje in het midden, af voor 30 minuten.
  • Snijd ondertussen de bovenkant van de camembert in. Snijd de knoflooktenen in plakjes en verdeel over de inkepingen van de camembert. Verdeel wat tijm en peper en zout naar smaak toe. Wil je het geheel wat zoeter, voeg dan ook een beetje honing toe.
  • Haal de bakplaat uit de oven en stop de camembert terug in het doosje. Verlaag de oven temperatuur naar 180 graden en bak het geheel nog 15 minuten af.
  • Let op: de camembert is gloeiend heet en zal wellicht wat uitgelopen zijn. Laat het geheel wat afkoelen, voordat je er lekker van kunt genieten.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *