Het was alweer even geleden dat ik een heerlijk recept voor pannenkoeken met jullie heb gedeeld. Af en toe probeer ik graag een nieuwe combinatie van ingrediënten uit, die ik op dat moment in huis heb. Zo ontstond ook dit heerlijke recept voor fluffy pannenkoeken. De naam zegt het al: deze pannenkoeken zijn lekker zacht en wat dikker.
Hoe krijg ik zo’n fluffy structuur?
De lekkerste fluffy pannenkoeken krijg je door het eiwit apart op te kloppen. Door eerst de eiwitten op te kloppen en daarna pas de andere ingrediënten er doorheen te mengen, krijg je een dikker en luchtiger beslag. Om geen ingrediënten te verspillen, gebruik ik vaak eiwit uit een flesje. Voor dit gezonde ontbijtrecept heb je namelijk 1 heel ei en 100 ml eiwit nodig. Je kunt op verschillende plekken kopen. Zelf koop ik mijn vloeibare eiwitten graag bij Prozis, maar je kunt het ook gewoon bij Albert Heijn vinden.
Aan het beslag kun je vervolgens stukjes fruit naar keuze of bijvoorbeeld chocolade toevoegen. Op de foto is te zien dat ik heb gekozen voor blauwe bessen. Diepvries of vers, net wat je in huis hebt. Met dit heerlijke recept start jij je dag in ieder geval erg goed 🙂 Ben je benieuwd naar andere gezonde ontbijtrecepten met pannenkoeken, neem dan gerust hier een kijkje. Of lees snel verder en maak dit heerlijke ontbijtje voor jezelf.
Fluffy pannenkoeken
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk2
porties10
minutes20
minutes30
minutesDit recept is voldoende voor 2-3 personen
Ingrediënten
150 gram bloem
1 ei
100 ml eiwit
100 ml (plantaardige) melk
1 tl bakpoeder
snufje zout
scheutje vanille essence
100 gram blauwe bessen
Werkwijze
- Klop het eiwit met een mixer tot zachte pieken.
- Voeg het ei toe en klop nog even door met de mixer.
- Doe de bloem, het bakpoeder, snufje zout en de vanille essence bij het eimengsel en roer met een spatel tot een (bijna) glad beslag.
- Schenk de melk (in delen) bij het beslag en roer met de spatel goed door. Schep nu ook de blauwe bessen door het beslag.
- Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur en smelt hierin een klein beetje boter of olie.
- Maak kleine hoopjes beslag in de pan ter grootte van een eetlepel.
- Bak de pannenkoeken in 3-4 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Herhaal deze stappen totdat al het beslag op is.
- Serveer de pannenkoeken met toppings naar keuze.