Gezonde brioche wentelteefjes
Ontbijt, Recepten

Gezonde brioche wentelteefjes

Bij Prozis bestelde ik een gezondere variant van brioche brood, minder calorierijk en hoger in eiwitten. De plakjes brood zijn niet groot, maar bevatten per stuk ongeveer 3 gram eiwit en ongeveer 100 calorieën. In vergelijking met ‘gewoon’ brood wel iets meer calorieën, maar brioche heeft dan ook een veel romigere smaak. Ik gebruikte het brood onder andere om er deze gezonde brioche wentelteefjes van te maken.

Zoals je op de foto kunt zien was dit echt een heerlijk uitgebreid ontbijt. Vers fruit zoals aardbeien en blauwe bessen maakt het helemaal af. Ik heb hier heerlijk van gesmuld en zat er de hele ochtend vol van. Je maakt wentelteefjes heel makkelijk door ei, melk, wat bloem en een beetje kaneel met elkaar te mengen tot een beslag. Het brood dip je vervolgens een voor een aan beide kanten in het beslag en leg je daarna direct in de pan. Je kunt de melk overigens prima vervangen voor een plantaardige melk. Dit recept is voldoende voor vier plakjes brioche brood. Een portie om helemaal zelf op te eten of om te delen met iemand anders. Als je kiest voor dit laatste kun je ook prima helemaal losgaan met allerlei heerlijke toppings. Deel je jouw lekkerste combinatie met mij?

Op Snoepgezond heb ik inmiddels al een aantal varianten op wentelteefjes gedeeld, waaronder pompoen wentelteefjes of heerlijke eiwitrijke wentelteefjes. Twee heerlijke variaties voor als je een keer wat anders wil proberen. Zo niet, lees dan snel verder om het recept voor gezonde brioche wentelteefjes te proberen!


Gezonde brioche wentelteefjes

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

Dit recept is voldoende voor 1 grote portie of 2 kleinere porties.

Ingrediënten

  • 50 ml (plantaardige) melk

  • 1 ei + 1 eiwit

  • 10 gram bloem

  • 1 tl kaneel

  • 4 plakjes lean brioche van Prozis

Werkwijze

  • Klop het ei en eiwit samen met de melk los. Voeg hieraan de bloem en kaneel toe en klop tot een beslag.
  • Week de plakjes brioche aan beide kanten in het beslag en zorg dat de plakjes brioche het beslag goed opnemen.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur en smelt hierin een klein beetje boter. Bak de plakjes brioche aan beide kanten goudbruin (zo’n 2-3 minuten per kant).
  • Serveer de wentelteefjes met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *