Afgelopen weekend ging ik weer aan de slag met een heerlijk stukje vlees van de Holy Hoeve, namelijk bavette. Bavette is een grof en stevig stuk vlees dat afkomstig is van de onderkant van het rund tussen de bil en borst in. Vaak wordt het op de barbecue bereid, maar je kunt dit ook prima in de pan bakken.
Deze keer ging ik voor een makkelijk en snel recept, ideaal voor doordeweeks. Want ja ook doordeweeks mag je jezelf echt wel verwennen met een goed stuk vlees. Zelf eet ik eigenlijk alleen nog maar vlees van goede kwaliteit. Daarom ligt er ook echt niet elke dag een stukje op mijn bord en kies ik vaak ook voor vegetarisch of vis. En als ik dus voor vlees kies, dan is dit eigenlijk altijd afkomstig van de Holy Hoeve, een bijzondere leverancier van dierlijke producten. Hun runderen, varkens en bokken groeien via een diervriendelijke en gezonde wijze op tot volwassen dieren en gaan uiteindelijk zonder stress naar de slachterij. Alleen met hun werkwijze en visie kunnen zij premium vlees- en zuivelproducten aanbieden: een eerlijk eindproduct op je bord dat heerlijk smaakt. En geloof me, deze kwaliteit proef je echt terug!
Zoals ik al schreef ging ik deze keer voor een makkelijke bereiding van de bavette. Ik bakte het in de pan en koos daarnaast voor een combinatie van mijn favoriete roerbakgroenten en gebakken aardappelen. Door gebruik te maken van verse knoflook en ui en wat peper en zout, heb ik zelf verder geen behoefte aan sterke smaakmakers of een sausje. Maar je kunt natuurlijk altijd nog kiezen om wat woksaus toe te voegen aan de groenten.
Wie weet vind je dit recept voor woknoedels met entrecote ook een heerlijke variatie.
Bavette
Course: DinerDifficulty: Makkelijk2
personen5
minutes15
minutes20
minutesIngrediΓ«nten
300 gram bavette
1 (kleine) broccoli
250 gram kastanje champignons
1/2 paprika
250 gram krieltjes of aardappel partjes
1 rode ui
1 teen knoflook
peper en zout
roomboter en olijfolie om in te bakken
Werkwijze
- Haal de bavette een uur voor het bakken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes, de champignons in plakjes en de paprika in reepjes.
- Je kunt de broccoli direct mee roerbakken met de andere groenten of eerst even 5-10 minuten voorkoken. Dit laatste doe ik zelf vaak.
- Verwarm een klontje roomboter en een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hier de bevatte in (bestrooi eerst met wat peper en zout). Bak de bavette eerst rondom 1 minuut per kant aan op hoog vuur. Verlaag het vuur en bak de bavette rondom nog 10 minuten (ik had een dik stuk). Als je een dunner stuk hebt, kun je de bavette iets korter bakken voor een medium resultaat. Haal de bavette uit de pan en laat 10 minuten rusten onder aluminium folie.
- Bak de aardappelen of krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- In een andere pan verwarm de je een scheutje olijfolie en roerbak hierin de groenten gaar voor ongeveer 5-10 minuten.
- Snijd de bavette in plakjes en serveer met de aardappelen en groenten.