
Ontbijttaartjes met havermout
Ontbijten vind ik een feestje en bij een feestje hoort taart. Daarom bedacht ik het recept voor deze gezonde ontbijttaartjes met havermout. De taartjes zijn eigenlijk kleine bakjes van gebakken havermout. Dit kun je dus heel makkelijk op zondag maken, zodat je doordeweeks heerlijk met taart kunt ontbijten. Je bakjes blijven namelijk wel een paar dagen goed in een afgesloten trommel.
De taartjes zijn vrij van geraffineerde suikers, omdat ik gebruik heb gemaakt van medjoul dadels als zoet- en bindmiddel. Wil je ze ook helemaal glutenvrij? Gebruik dan glutenvrije havermout. Nadat de bakjes gebakken zijn, vul ik met yoghurt of kwark en fruit naar keuze. Op de foto zie je dat ze heb afgemaakt met verse perzik. Dit combineert overigens heel goed met kokosyoghurt. Zo krijg je ideale zomerse ontbijttaartjes met havermout. Kies je voor andere yoghurt of kwark en fruit, dan heb je weer een totaal andere smaakbeleving te pakken. Zo lijkt het in ieder geval niet of je iedere ochtend hetzelfde zit te ontbijten.
Ontbijttaartjes met havermout
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk4
servings5
minutes10
minutes15
minutesIngrediΓ«nten
β25 gram havermout
β25 gram geraspte kokos
β25 gram ongebrande en ongezouten noten
β25 gram medjoul dadels (ongeveer 1 grote)
β2 el kokosolie
β1 el honing
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180Β°C.
- Voeg alle ingrediΓ«nten behalve de havermout toe aan je hakmolen of keukenmachine. Mix tot alle ingrediΓ«nten fijn gemalen zijn en er een samenhangend geheel ontstaat.
- Voeg de havermout toe en roer dit er goed doorheen. Het deeg blijft wat korrelig van structuur, maar dat is niet erg. Vet 4-5 muffinvormpje uit de bakvorm licht in met kokosolie. Veel het deeg over de vormpjes en druk goed aan. Gebruik eventueel een glas en zorg dat er een klein opstaande rand ontstaat.
- Bak de taartjes ongeveer 10-15 minuten. Ze zijn klaar als ze bruin gekleurd zijn en alles heerlijk begint te ruiken in huis.
Notes
- Je kan de taartjes heel goed een dag van tevoren bakken en dan in een afgesloten bak bewaren.