Bladerdeeghapjes met geitenkaas
Hartig, Recepten

Bladerdeeghapjes met geitenkaas

Omdat het bijna Moederdag is, werd ik door Bonne Maman uitgedaagd om een lekker recept te maken met hun fruitspread meer fruit minder suiker. En daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Het ligt heel erg voor de hand om de fruitspread te verwerken in een zoet recept, maar de fruitspread Abrikozen is ook heel goed te combineren met geitenkaas. Daarom maakte ik deze heerlijke bladerdeeghapjes met geitenkaas. Perfect om je moeder mee te verrassen!

Hoewel bladerdeeg niet de meest gezonde optie is, is het wel erg lekker. Daarom geniet ik af en toe zeker van een lekker bladerdeeghapje. Als je op Snoepgezond zoekt op bladerdeeg vind je diverse recepten gemaakt met bladerdeeg. Wat dacht je van een lekkere plaattaart of bladerdeeghapjes met vijgen. Onwijs lekker als de vijgen in het seizoen zijn.

Ben je naast dit recept ook vooral heel benieuwd wat voor lekkere Moederdag recepten je nog meer kunt maken met de fruitspread van Bonne Maman? Bekijk dan zeker deze recepten. Persoonlijk favoriet zijn namelijk de snelle rode vruchten broodjes. Heerlijk om je moeder daarmee bij het ontbijt te verrassen.

En is je moeder dol op hartige recepten? Lees dan snel verder en probeer de bladerdeeghapjes met geitenkaas zeker een keer!


Bladerdeeghapjes met geitenkaas

Recipe by LindaCourse: Lunch, Snack, High teaDifficulty: Makkelijk
Aantal

9

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

18

minutes
Totale tijd

28

minutes

IngrediΓ«nten

  • 1 rol vers bladerdeeg

  • 40-50 gram zachte geitenkaas met honing

  • Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Abrikozen Fruitspread

  • Walnoten (grof gehakt)

  • 1 ei losgeklopt

Werkwijze

  • Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit en steek er met een hartjesvorm 18 kleine hartjes uit.
  • Leg 9 hartjes verspreid over de bakplaat. Smeer in het midden van elk hartje wat Bonne Maman Abrikozen Fruitspread uit. Leg hierop de geitenkaas en wat stukjes walnoot.
  • Gebruik de overige 9 hartjes van bladerdeeg om de hapjes af te dekken. Druk de randen goed aan. Bestrijk de bladerdeeghapjes met losgeklopt ei.
  • Schuif de bakplaat voor ongeveer 18 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de bakplaat voorzichtig uit de oven en laat de hartjes afkoelen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *