Carrotcake donuts
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Carrotcake donuts

Eerder deelde ik op snoepgezond al gezonde chocolade donutsappel kaneel donuts en heerlijke bananenbrood donuts. Dit zijn overigens niet de gefrituurde donuts zoals je ze kent, maar cake donuts. Je kunt ze qua grootte het beste vergelijken met een muffin. Alleen bak je dit in een (siliconen) donutvorm en hoef je dus niet te klungelen met muffinpapiertjes. Ideaal als je het mij vraagt! En dus probeerde ik dit keer carrotcake donuts. Na twee pogingen had ik dit heerlijke resultaat te pakken, helemaal naar mijn smaak.

Als je op carrotcake zoekt op snoepgezond, vind je diverse recepten. Van een heerlijke plakje gezonde carrotcake tot gezonde koekjes en van gezonde wafels tot overnight oats met wortel. Je kan wel zeggen dat ik dol ben op het verwerken van wortel in mijn ontbijtjes of tussendoortjes. Daarom kan een recept voor gezonde donuts met wortel ook niet ontbreken op mijn website. Een heerlijk gezond tussendoortje, wat je makkelijk kunt meenemen.

Ik koos ervoor om de donuts af te maken met een lekkere roomkaas topping, maar die kun je ook prima weglaten. De smaak van de donuts zelf is namelijk al erg lekker. Dus wil je een tussendoortje laag in calorieën, voeg dan geen roomkaas topping toe. Overigens gebruik ik niet heel veel topping per donuts, dus ook met topping is dit nog steeds een gezond tussendoortje. Eén donut zonder toppings is namelijk maar 100 kcal per stuk en bevat ongeveer 6 gram eiwit en 15 gram koolhydraten. Voor mij een perfecte snack dus! Het recept is niet helemaal suikervrij, maar bevat bij elkaar 2 eetlepels dadelstroop. Naast suikervervangers, gebruik ik dit ook heel graag in bakrecepten.

Ga jij deze heerlijke gezonde carrotcake donuts proberen?


Carrotcake donuts

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale tijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 100 gram bloem

  • 75 gram havermeel

  • 2 eieren

  • 200 gram yoghurt/kwark

  • 2 el dadelstroop

  • 100 gram geraspte wortel

  • 1.5 tl bakpoeder

  • 2 tl speculaaskruiden

  • snufje zout

  • Topping
  • 100 gram roomkaas

  • 50 gram (suikervrije) poedersuiker

  • 1 el melk

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en gebruik een bakspray om je siliconen muffinvorm in te vetten.
  • Klop de eieren samen met de yoghurt/kwark en dadelstroop los.
  • Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over 10 donutvormpjes. Schuif de donuts voor ongeveer 20-22 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de donuts gaar zijn.
  • Laat de donuts minimaal 10-15 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
  • Meng de ingrediënten voor de topping goed door elkaar. Doop de donuts één voor één in de roomkaas.
  • Bewaar de donuts in een afgesloten trommel in de koelkast voor maximaal 4 dagen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.