In het magazine van Delicious stond een heerlijk recept voor polentacake. Dit inspireerde mij om hier mijn eigen draai aan te geven met bloedsinaasappel. En ontstond dit recept voor polentacake met bloedsinaasappel. Zolang deze heerlijke rode sinaasappels nog in de winkel liggen, geniet ik er nog van. Bloedsinaasappels zijn grofweg te verkrijgen tussen november en maart En zeg nou zelf: het staat toch onwijs mooi zo’n plakje sinaasappel bovenop je cake? De cake is ontzettend smeuïg en luchtig en eet heerlijk weg.
Suikervrij is deze cake niet en er gaat ook flink wat olie in. Dus laag in calorieën ook helaas niet. Maar alles in het leven draait om balans, dus ook met lekker eten. Af en toe moet je hier gewoon van kunnen snoepen. Benieuwd? Maak dan snel onderstaand recept voor polentacake met bloedsinaasappel.
Liever zin in een verantwoord tussendoortje? Probeer dan eens deze bloedsinaasappelmuffins of deze heerlijke pompoencake.
Polentacake met bloedsinaasappel
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk1
servings5
minutes45
minutes50
minutesIngrediënten
100 ml neutrale olijfolie
200 gram vloeibare honing
3 eieren
2 el bloedsinaasappelsap
100 gram zelfrijzend bakmeel
130 gram polenta
1/2 bloedsinaasappel in plakjes
- Siroop
sap van 1/2 bloedsinaasappel
1 el honing
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Klop de eieren los en meng met de yoghurt, olijfolie, honing en sinaasappelsap. Voeg hieraan het zelfrijzend bakmeel en de polenta toe. Meng het geheel met een spatel tot een egaal beslag.
- Schenk het beslag in de cakevorm en leg een paar plakjes bloedsinaasappel bovenop. Schuif de cake voor ongeveer 45-50 minuten in de oven en controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen.
- Verwarm ondertussen het sap van de bloedsinaasappel samen met de honing. Prik voorzichtig wat gaatjes in de cake en schenk de siroop over de cake. Laat de cake nog ongeveer 20 minuten in de vorm afkoelen, voordat je hem verder op een rooster laat afkoelen.
Notes
- De cake is nog ongeveer 4 dagen in een afgesloten bak in de koelkast te bewaren.